Άρωμα ντουλάπας DIY !

Πόσες φορές ανοίγεις τη ντουλάπα σου και αναδύεται μια περίεργη μυρωδιά μέσα από τα ρούχα σου? Δοκίμασε το και δεν θα χάσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

-Αποξηραμένα ποτ πουρί (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης) ή να αποξηράνετε μόνοι σας λεβάντα, δεντρολίβανο, ροδοπέταλα ή άλλα αρωματικά.
-Ξυλάκια κανέλλας σε κομματάκια.
-Αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών όπως πορτοκαλιού και λεμονιού (αφού τις κόψετε σε κομματάκια αφήστε τις να ξεραθούν).
-Σαπούνι με άρωμα της αρεσκείας σας.
-Πουγκάκια οργάντζας.
-Μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια.

Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από τις ανάγκες σας και από τα πόσα πουγκιά θέλετε να φτιάξετε.

Η διαδικασία απλή. Ένα μεγάλο σκεύος θα σας βοηθήσει να αναμείξετε τα υλικά. Αρχικά θα πρέπει να κόψετε το σαπούνι σε κομματάκια και να το βάλετε στο σκεύος.  Σε αυτό θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά… τα ξυλάκια κανέλας, τις αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών, τα αρωματικά ποτ πουρί και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια της επιλογής σας. Έχετε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαδικασία, και το αρωματικό κοκτέιλ ήδη έχει εξιτάρει τη μύτη σας. Αφού τα ανακατέψετε θα χωρίσετε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στα πουγκάκια οργάντζας το οποία θα κλείσετε με κορδέλα ή σχοινάκι αν δεν έχουν ήδη. Τα συγκεκριμένα πουγκιά είναι ιδανικά καθώς θα ελευθερώνετε το άρωμα από αυτά χωρίς να λερώνετε τα συρτάρια σας από το αρωματικό μείγμα που έχετε φτιάξει. Αν τώρα δεν έχετε πουγκιά μπορείτε με απλό ύφασμα να δημιουργήσετε. Κόβετε το ύφασμα, κατά προτίμηση σεντονόπανο, στις διαστάσεις που θέλετε, για παράδειγμα 15×15 εκατοστά, βάζετε το αρωματικό μείγμα και το δένετε με ένα σχοινάκι ή κορδέλα.

Μπορείτε είτε να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας είτε να βάλετε από ένα σε κάθε συρτάρι. Πλέον όταν ανοίγετε τα φύλλα της ντουλάπας σας μια ευωδία και μια καθαριότητα θα «γεμίζει» το δωμάτιο ενώ θα έχει ποτίσει και στα ρούχα σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αρωματίσετε και διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού αρκεί η μυρωδιά να είναι διακριτική.

spirossoulis.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment