Ένα αφιέρωμα για τον Rick Genest.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ?

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Genest είναι γεννημένος το 1985 και μεγαλωμένος σε μια οικογένεια εργατικής τάξης στο Montreal Quebec . Το πρώτο τατουάζ το χτύπησε σε ηλικία 16 ετών προκαλώντας μέσα του μια γοητεία και μια μορφή τέχνης. Στα 17 του χρόνια και αφού τελειώνει το σχολείο παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει το σπίτι του και να βυθιστεί στην underground punk rock σκηνή του Montreal.

Μυήθηκε τη κουλτούρα των τατουάζ και των piercing , της μουσικής και του fashion DIY(Do it Yourself) μεγαλώνοντας στους δρόμους του Montreal και έχοντας κοντά του την καινούργια του οικογένεια, τους φίλους του που οι ίδιοι του έδωσαν και το παρατσούκλι «Zombie Boy»

Στα 19 του πλέον χρόνια και αποφασισμένος για το τι θέλει να κάνει στο σώμα του ο καλλιτέχνης Frank Lewis σχεδίασε το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ο Genest έχει ξοδέψει στα τατουάζ πάνω από 17,000.00 $ μέχρι σήμερα και δεν θα σταματήσει μέχρι να χτυπάει μέχρι να καλύψει κάθε σημείο πάνω του! Τον Απρίλιο του 2011 τιμήθηκε με το να μπει στο παγκόσμιο βιβλίο Record Guinness ο άνθρωπος που έχει επάνω του ζωγραφισμένο ένα νεκρό σώμα σε προχωρημένη κατάσταση και με πολλά έντομα να τρώνε τη σάρκα!

Ανατρίχιασα!

Όταν το περιοδικό Dressed to Kill δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του Rick και έφτασε στα χέρια του Nicolas Formichetti (καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Theirry Mugler και προσωπικός στυλίστας της Gaga), γοητευμένος από την περίεργη εμφάνιση τον πλησίασε μέσω facebook για κάποια ανερχόμενη συνεργασία!

Στις αρχές του 2011 ο Formichetti ταξίδεψε για το Montreal να υποδεχτεί το Genest οι πρώτες προτάσεις έπεσαν αμέσως και ο Genest ταξιδεύει για πρώτη φορά στη ζωή του με αεροπλάνο και εκτός Καναδά με προορισμό το Παρίσι για την επίδειξη μόδας των αντρών του Mugler.

Έκτοτε συνεχίζει να κάνει πολλές φωτογραφίσεις για γνωστά περιοδικά και για οίκους μόδας!

Ο τύπος έχει δημιουργήσει μια ομάδα καλλιτεχνών από φρικιά την οποία ο ίδιος διοικεί κάνοντας ομαδικές εμφανίσεις σε dark σκηνές με μακάβρια show.

Παρά τη πρόσφατη είσοδο του στον καλλιτεχνικό χώρο πιστεύει στη διατήρηση της ταπεινότητας, λιτότητας, απλότητας και αυθεντικότητας. Δεν τον νοιάζει τόσο η φήμη και έχει πολύ λίγη επιθυμία για υλικό πλούτο. Σκοπός του είναι να χτίσει ένα μεγάλο σπίτι σε ένα μεγάλο κομμάτι γης και να φιλοξενήσει μέσα τα φιλαράκια του από το καλλιτεχνικό χώρο που ζουν ομαδικά σε εγκαταλειμμένους χώρους!

Με το video clip THIERRY MUGLER FALL WINTER 2011/2012 ZOMBIE BOY Θα κλείσω το αφιέρωμα αυτό!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.