Αγκινάρες αλά πολίτα

Γεμάτες θρεπτικά συστατικά οι αγκινάρες σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμες να τις συνδυάσεις με πολλές υπέροχες γεύσεις. Σήμερα θα δούμε τη κλασσική συνταγή Αγκινάρες αλά πολίτα .

σάρωση0059

mageirikikaisintages.blogspot.com

 

Υλικά

8 αγκινάρες φρέσκες ή καταψυγμένες

1 κούπα λάδι

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε κομματάκια

2 μεγάλα καρότα σε ρόδες

3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε τέταρτα

100 γρ. αρακά κατεψυγμένο (προαιρετικά)

1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

αλάτι

πιπέρι

1 αυγό

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες, καθαρίστε τις έτσι, ώστε να μείνουν μόνο οι κούπες, κόβοντας και αφαιρώντας όλα τα σκληρά φύλλα και το χνούδι από το κέντρο. Τρίψτε τις με λεμόνι και βάλτε τις να σταθούν μέσα σε νερό με λίγο αλεύρι και χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Βάλτε το λάδι σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σωτάρετέ τα ελαφρά. Ρίξτε τα καρότα και σωτάρετε λίγο ακόμη. Αραδιάστε μέσα στην κατσαρόλα τις αγκινάρες και τις πατάτες, ρίξτε τον αρακά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και μια κούπα ζεστό νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες και να μείνουν με λίγη σάλτσα, 30′ περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη νερό. Χτυπηστε το αυγό με το χυμό λεμονιού, ρίξτε μέσα λίγη από τη σάλτσα του φαγητού και κατόπιν, αδειάστε το μέσα στην κατσαρόλα, κουνώντας την έτσι, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού. Αν δεν σας αρέσει το αυγολέμονο, περιχύστε το φαγητό με το χυμό λεμονιού, μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά. Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

Ελληνική Κουζίνα Μαγειρική

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Comments are closed.