Αντιδραστικά παιδιά.

Υπάρχουν οι περιπτώσεις παιδιών που η αντίδραση είναι προφανής στη συμπεριφορά τους. Ο λόγος μπορεί να πηγάζει τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολείο και το φιλικό περιβάλλον.

Αν παρατηρήσετε τέτοιου είδους συμπεριφορά στο παιδί σας δράστε με ψυχραιμία καιπροβληματιστείτε πριν οτιδήποτε.

Συζητήστε με το παιδί το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και ζητήστε του ιδέες για τη επίλυσή του. Ενδέχεται να εκπλαγείτε διαπιστώνοντας ότι κάποιες από τις λύσεις που προτείνει είναι εφικτές.

Μην βιάζεστε να αντιδράσετε με εκνευρισμό σε κάθε αίτημα του παιδιού. Ανιχνεύστε πρώτα τα θέλω του. Ο εκνευρισμός δεν μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση του προβλήματος.

– Η ανταμοιβή είναι πιο αποτελεσματική από την τιμωρία στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του. Να είσαστε φειδωλοί, γιατί οι πολλές ανταμοιβές χάνουν την αξία τους.

Και οι δύο γονείς τηρήστε κοινή στάση και συμμετοχή τόσο στην τιμωρία όσο και στην ανταμοιβή. Δεν είναι ωραίο ο ένας γονιός να κάνει τα χατήρια του παιδιού και ο άλλος να κτατά μια κακή στάση.

Καταργήστε τα ηθικοδιδακτικά κηρύγματα. Αποφύγετε να κάνετε αυτό που εσείς μισήσατε σαν παιδιά.

-Αν αποφασίσετε πως θα καταλήξετε σε τιμωρία τότε να προσέξετε , να μη μπλοφάρετε. Δεν έχει νόημα να μιλάτε με απειλές χωρίς αυτές να έχουν κάποιο αντίκρυσμα. Πληροφορήστε το παιδί σας πια θα είναι η τιμωρία για κάποια αντίστοιχη συμπεριφορά. Δεν φταίει σε κάτι αν δεν γνωρίζει ότι η συμπεριφορά του δεν επισύρει κάποια τιμωρία.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.