Βάλε ουρανό στο κρεβάτι σου!

Βάλε ουρανό στο κρεβάτι σου! Έχεις βαρεθεί την μονοτονία του κρεβατιού σου; Θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στην κρεβατοκάμαρα σου αλλά ο χώρος είναι περιορισμένος; Βάλε ουρανό στο κρεβάτι σου και κάνε την αλλαγή δίνοντας ύψος! Η κατασκευή απλή, απαιτεί μόνο ελάχιστες γνώσεις ραπτομηχανής και διάθεση!

Τι θα χρειαστείς:

 • Ύφασμα (αρκετό για να καλύψει 5 φορές το μήκος του κρεβατιού σου και 1 φορά το πλάτος του)
 • 3 ξύλινες κυλινδρικές βέργες (1 ½ φορά στο μήκος του κρεβατιού σου)
 • 4 κομμάτια χοντρό σκοινί
 • 4 ταβανόπροκες με γαντζο στην άκρη

ouranos-ipopgr

 

Πως θα το φτιάξεις:

 1. Πάρε το ύφασμα, άπλωσε το σε μία επιφάνεια και δίπλωσε το στη μέση (κατά μήκος).
 2. Βάλε στη μία άκρη του τη μία βέργα και σημείωσε με καρφίτσες πάνω και κάτω από τη βέρβα που πρέπει να γίνει η ραφή για να δημιουργηθεί μία θήκη για τη βέργα.
 3. Κάνε το παραπάνω βήμα ακόμα μία φορά βάζοντας όμως τη δεύτερη βέργα ακριβώς στη μέση του υφάσματος και την Τρίτη 30 εκατοστά πριν την άλλη άκρη του υφάσματος.
 4. Κάνε τις ραφές και πέρνα μέσα τις βέργες!
 5. Υπολόγισε στον τοίχο που στην πλάτη του κρεβατιού σε ποιο σημείο ακριβώς θέλεις να κρεμάσεις το ύφασμα και βάλε της ταβανόπροκες.
 6. Στην ίδια ακριβώς απόσταση με τις ήδη υπάρχουσες τρύπες αλλά στο ταβάνι στο ύψος του τελειώματος του κρεβατιού βάλε τις άλλες δύο ταβανόπροκες!
 7. Πάρε τα σκοινιά και φτιάξε 2 κόμπους ανάμεσα στους οποίους πρόκειται να περαστούς οι βέργες για να κρατηθεί η κατασκευή σου! (προσοχή να είναι γεροί κόμποι για να μην πέσει στο κεφάλι σου!)
 8. Πέρνα από της θηλιές τις βέργες σου και άσε τις πρώτη να ακουμπήσει σαν βαρίδιο στο πάτωμα πίσω από το κρεβάτι!
 9. Η κατασκευή σου είναι έτοιμη!
ipop.gr
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.