Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και ξηρά φρούτα

Λίγες μέρες μείνανε πριν την είσοδο του 2014 και εσείς καλές μου πρέπει να ετοιμάζεστε για την ζεστή βασιλόπιτα που θα κόψετε!

vasilopita0

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
  • 125 γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 300 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αμαρέτο

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο αμαρέτο.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς μέχρι να φουσκώσουν.
  3. Λιώνουμε τα ξερά φρούτα μαζί με το αμαρετο και το ρίχνουμε στο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν ανακατευοντας συνεχώς.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.