Βυσσινάδα από… βύσσινα!

Απολαυστική σπιτική βυσσινάδα!

cherry-juice-800x449

Υλικά:

-1 κιλό βύσσινα

-1 κιλό ζάχαρη

-Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα στίβουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι, να βγει όλος ο χυμός τους, βάζοντας κάτω  μια λεκάνη. Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κουκούτσια που έμειναν με λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο χυμό. Βάζουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσουν σε σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα την βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια και την διατηρούμε στο ψυγείο. Αραιώνουμε με κρύο νερό.

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment