Διακόσμηση παιδικού δωματίου..

Μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες είναι αναμφίβολα η διακόσμηση του  παιδικού δωματίου. Θα πρέπει με προσοχή να κατασταλάξουμε αφού η παρέμβαση που θέλουμε να κάνουμε θα πρέπει να συμφωνεί με την ηλικία του παιδιού χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουμε διακόσμηση.

Επίσης σημαντικό είναι να καταλάβουμε πιο χρώμα αρέσει στο παιδί μας. Αν δεν το έχουμε καταλάβει στη πορεία της ζωής του δώστε του μαρκαδόρους πολύχρωμους και ζητήστε του να σας πει πιο είναι το αγαπημένο του χρώμα. Μπορεί τα παιδιά να είναι μικρά όμως αποκτούν την δική τους προσωπικότητα και δεν θα πρέπει σαν γονείς να παρεμβαίνουμε στη διακόσμηση του δωματίου τους καλύπτοντας τα δικά μας »θέλω».

Στο βάψιμο τώρα ρωτάμε πάντα το παιδί μας πως θα το ήθελε. Αν ακούσετε καμία παράτολμη ιδέα όπως κάποια αντικείμενα κολλημένα στον τοίχο η κάποια παιχνίδια, μην είστε αρνητικοί, προσπαθήστε να του καλύψετε την ανάγκη για δημιουργική φαντασία χωρίς να βγαίνετε έξω από τα όρια του επιτρεπτού.

Την ώρα της επίπλωσης αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει. Αν είναι αγοράκι και θέλει στην καρέκλα του ζωγραφιστά αυτοκινητάκια ή το κοριτσάκι θέλει πεταλούδες βοηθήστε να γίνει. Δώστε έμφαση στα ζωηρά ανοιχτά χρώματα για να γίνει το δωμάτιο φωτεινό και πιο μεγάλο!

Να μη ξεχνάμε ποτέ πως η τελική πρωτοβουλία να είναι του παιδιού μας και όχι σύμφωνα με το δικό μας παιδικό δωμάτιο που δεν το είχαμε όπως θέλαμε ποτέ..

 

 

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.