Η άποψη μου για αυτό το ice bucket challenge

Άργησα να γράψω την άποψη μου για αυτό το ice bucket challenge γιατί δεν μπορούσα…ένα νεύρο με έπιασε στο χέρι και δεν μπορούσα να γράψω….εσύ που πετούσες τον κουβά πάνω σου το έχεις νιώσει ποτέ;  Έχεις νιώσει πως είναι να μην μπορείς να πιάσεις το ποτήρι με το ένα σου χέρι;

unnamed (7)

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το παιχνίδι βοήθησε τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κουνήσουν ούτε το δάχτυλο τους ,να βλέπουν τους stars να πετάνε έναν κουβά νερό πάνω τους και να γελάνε στο τέλος με αυτό που νιώθουν…ξέρεις εσύ που το έκανες αυτό για να χαμογελάσεις και να παίξεις με τους φίλους σου …οι άνθρωποι αυτοί δεν κουνιούνται!!!!και δεν γελάνε!!!! Δεν γελάνε καθόλου!!!
unnamed (9)
Εμείς το κάνουμε αυτό με τον κουβά , δροσιζόμαστε (μιας που ήταν και καλοκαίρι) γελάμε ,προκαλούμε τους φίλους μας και τέλος . Βοηθήσαμε!!! Είμαι σίγουρη δε ,πως οι μισοί έβαλαν λεφτά από αυτούς που το έκαναν…με ενόχλησε πολύ δε , το γέλιο τους στο τέλος …αυτό το γέλιο μου τρυπούσε τα αυτιά! Ξέρω πως είχε καλό σκοπό ,ξέρω πως όλο αυτό που έγινε από τους διάσημους τους Hollywood ,μας ταρακούνησε με αυτή την ασθένεια και μας την γνώρισε …αλλά αυτό το γέλιο δεν το άντεχα…
unnamed (8)

Δεν έχω βοηθήσει κανέναν επί της ουσίας από αυτούς τους ανθρώπους ,δεν μπόρεσα,δεν έτυχε , δεν έκανα αυτό με τον κουβά ,δεν γέλαγα με αυτό, έκανα τον σταυρό μου και προσευχόμουν να γίνει ένα θαύμα για όλους και να μη βασανίζεται ο κόσμος μέχρι να φύγει από την ζωή…αλλά η προσευχή μου ,δεν πιάνει, ο  πόνος συνεχίζεται… Η βοήθεια μου είναι πολύ μικρή άλλωστε , ο κουβάς είναι μεγαλύτερη.

Μου είπε μια μοναχή που μιλούσα μαζί της στην μονή του Αγ.εφραίμ ….

«κανείς δεν μας είπε πως το πέρασμα από αυτή την ζωή θα είναι για όλους ίδιο …ο καθένας έχει την πορεία του την ξεχωριστή . Εσύ νομίζεις πως αυτοί που περπατάνε είναι ευτυχισμένοι;;;  …αχ, λυπημένοι είναι , χειρότερα από τους αρρώστους, δεν ξέρουν κορίτσι μου πόσο τυχεροί είναι…»

Κλείνω λέγοντας πως κανένας κουβάς δεν βοηθάει τον άνθρωπο που δεν μπορεί να κουνηθεί…αλλά  μακάρι αυτός που ρίχνει τον κουβά πάνω του να μη ξεχάσει το συναίσθημα του πάγου στην σπονδυλική του στήλη και κάθε μέρα να ξυπνά με χαμόγελο που μπορεί να σηκωθεί…τουλάχιστον μακάρι ο κουβάς να βοήθησε εκεί…αλλά δεν νομίζω ..

Αυτά….

Υ.Γ Αν θέλετε να κάνετε την δωρεά σας ή να μάθετε περισσότερα για την  νόσο ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση) πατήστε εδώ http://www.alsa.org

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment