Η αυθεντική καρμπονάρα του Άκη Πετρετζίκη

Η αυθεντική καρμπονάρα του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
  • 500 γραμμάρια linguine
  • 300 γραμμάρια μπέικον καπνιστό κομμάτι
  • 5 κρόκους αυγών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χοντροκόβουμε  το μπέικον σε κύβους.
  • Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσαμε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με flakes παρμεζάνας, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

safe_image.php

tip… Τα προτιμάμε al dente γιατί είναι λιγότερο βαριά στο στομάχι.

two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Be first to comment