Θέατρο: Αναζητώντας τον Αττίκ

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις «Θυμήσου εκείνα τα χρόνια – Αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα και τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη» και «Το Μικρόβιο του Έρωτα – Αφιέρωμα στον Κώστα Γιαννίδη», που παρουσιάστηκαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Λάμπρος Λιάβας ανοίγει τον κεφάλαιο Αττίκ! Και το Θέατρο Badminton αποτολμά μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή, φόρο τιμής σ’ αυτή τη γοητευτική καλλιτεχνική προσωπικότητα, γεννήτορα όλων των σύγχρονων Ελλήνων τροβαδούρων. Στη σκηνή ένας 26μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές «Αναζητώντας Τον Αττίκ», το ύφος και το ήθος μιας ολόκληρης εποχής, μέσα από μνήμες και αισθήσεις, κείμενα και τραγούδια που σφράγισαν την ευαισθησία μας.

 

Μια αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Μελωδίες και στίχοι που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους και επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.). Η παράσταση παρακολουθεί το «έπος ζωής» του Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ (1885-1944) και της γενιάς του. Στην Αλεξάνδρεια και την Αθήνα του 1900… Στο Παρίσι της Μπελ-επόκ… Στις περιοδείες σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι τη Ρωσία της επανάστασης των Μπολσεβίκων!.. Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, με την περίφημη «Μάντρα», τον ναό της τέχνης του, που συνδύασε με μοναδικό τρόπο στοιχεία από την παρισινή μπουάτ, την αθηναϊκή επιθεώρηση, το βαριετέ, την ταβέρνα και τη μουσικο-φιλολογική στοά! Ένας τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας πρωτοπόρος και ανεπανάληπτος για την ελληνική πραγματικότητα.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά της «Μάντρας» οι πολυποίκιλοι διαγωνισμοί ταλέντων που θα προσπαθήσουμε να αναβιώσουμε και στη διάρκεια της παράστασης στο Θέατρο Badminton. («Μείνετε συντονισμένοι! Θα ακολουθήσουν διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Τύπο», όπως έλεγε και τότε ο Αττίκ!!!). Ο Αττίκ υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Κοσμοπολίτης, βαθειά καλλιεργημένος, σπουδαίος συνθέτης, πιανίστας, τραγουδιστής, ποιητής, στιχοπλόκος, ηθοποιός, κονφερανσιέ, ταχυδακτυλουργός, χορευτής και ακροβάτης! Τα τραγούδια του, άμεσα και βιωματικά, με βαθύ ρομαντισμό, ευγενική μελαγχολία και λεπτό χιούμορ, σημάδεψαν μιαν ολόκληρη εποχή για την ελληνική μουσική και συχνά αποτελούν ολοκληρωμένα μουσικο-θεατρικά μονόπρακτα.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά):

Σία Κοσκινά, Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Μαζί τους οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Νικορέστης Χανιωτάκης,

10μελές μπαλέτο και 7μελής ορχήστρα.

Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος

Σκηνικά – κοστούμια: Λίλη Πεζανού

Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος

Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

_________________________

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη: 20:00

Παρασκευή: 20:00

Σάββατο: 20:00

Κυριακή: 19:00

_________________________

Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή

Α Ζώνη: 27€

Β Ζώνη: 20€

Γ Ζώνη: 14€

Δ Ζώνη: 7€

Διακεκριμένα: 37€

 

Σάββατο – Κυριακή

Α Ζώνη: 35€

Β Ζώνη: 28€

Γ Ζώνη: 22€

Δ Ζώνη: 15€

Διακεκριμένα: 45€

________________________

Πηγή: artandlife.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.