Ιππικός όμιλος»Σείριος»

Μέχρι και 100 χρόνια πριν το άλογο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι από τη καθημερινότητα μας από τη καλλιέργεια της γης μέχρι τη μετακίνηση και το πόλεμο το άλογο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας μας.

Η ιππασία έχει έκτοτε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και καθένας ασχολείται με το άλογο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους . Στη σχολή μας μπορεί να αποκτήσει κανείς τις βασικές γνώσεις γύρο από το άλογο , καθώς και  να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ιππική τέχνη.

Σκοπός της σχολής δεν είναι μόνο να δημιουργήσει αθλητές , αλλά απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να βρεθεί κοντά στη φύση , να χαλαρώσει και να αποκτήσει μια όμορφη εμπειρία μαθαίνοντας να φροντίζει και να ιππεύει το άλογο.

Η ιππασία είναι μια πολύ καλή ασχολία εάν έχετε πολύ στρες ή άνχος διότι πέρα από ένας πολύ καλός φίλος το ίδιο το άλογο είναι από μόνο του ένα θεραπευτικό μέσο.

Η κίνηση και μόνο του βαδίσματός του λειτουργεί ευεργετικά σε όλο μας το σώμα , βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος ενώ με την επίβλεψη ενός θεραπευτή μπορεί να βελτιώσει τη ψυχική και σωματική υγεία.

Θεραπευτική ιππασία:

Η Θεραπευτική  ιππασία χρησιμοποιεί το άλογο ως μέσο βελτίωσης της σωματικής, φυσικής, νοητικής και συναισθηματικής υγείας, αυξάνοντας παράλληλα την αυτοεκτίμηση , αυτοπεποίθηση και προσωπική ανεξαρτησία του ατόμου με αναπηρία  και όχι μόνο.

Το άλογο γίνεται προέκταση του ιππέα, βοηθώντας τον να ανακαλύψει πρωτόγνωρα συναισθήματα που του προσφέρει η επαφή μαζί του , τον εκπαιδευτή και τους εθελοντές .
Οι Εθελοντές μας έχουν ξεχωριστή θέση στη παρέα του Σείριου χωρείς τη πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν με τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση τους , σε απόλυτη συνεργασία με τον εκπαιδευτή και το άλογο , η διεξαγωγή των μαθημάτων Θεραπευτικής ιππασίας θα ήταν αδύνατη!

Παίζω και μαθαίνω με το φίλο μου το άλογο :
Στα πλαίσια της σχολής λειτουργεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παίζω και μαθαίνω για παιδιά προσχολικής ηλικίας ( από 2 -5  ετών ) Σκοπός του προγράμματος είναι το παιδί να εξοικειωθεί με το ζώο , να έχει επαφή με τη φύση και μέσα από το παιχνίδι να αποκτίσει βασικές γνώσεις ιππασίας καθώς και να αναπτύξει δεξιότητες αντίληψης του χώρου, ισορροπίας σωματικής και ψυχικής, υπευθυνότητας , κοινωνικότητας και  σεβασμό για το άλογο.

Λίγα λόγια για μας

Ο ιππικός όμιλος Σείριος ιδρύθηκε το 1999 από τον Παύλο Δαρεμά προπονητή ( πτυχίο
Εκπαιδευτή ίππων από την κρατική Σχολή της Ελβετίας S.V.B.R. Δίπλωμα Προπονητή ) και αθλητή με πολλές διακρίσεις στην αθλητική ιππασία .

Η ομάδα του Σείριου αποτελείται από έμπειρους Εκπαιδευτές στην Αθλητική και Θεραπευτική ιππασία , Αθλητές , εθελοντές , Ιπποκόμους και φίλους του ομίλου.

Εκεί λοιπόν που η φύση παίρνει τη θέση της πόλης….  λίγο έξω από το Κορωπί, σε μια καταπράσινη περιοχή  βρίσκεται ο ιππικός όμιλος ‘Σείριος’ παρέχοντας αθλητικές, ψυχαγωγικές και θεραπευτικές δραστηριότητες όπως :
–        Μαθήματα ιππασίας

–          Αθλητική ιππασία

–          Θεραπευτική ιππασία

–          Ελεύθερη ιππασία

–          Σταυλισμό αλόγων

–          Εκπαίδευση αλόγων

–    Χώρο για συνταξιοδοτημένα άλογα

 

Το μάθημα  Ιπασσίας κοστίζει 25 ευρώ, στην αρχή είναι ατομικό και μετά δεν ξεπερνά το γκρουπ των 3 . Το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά.

Για τα παιδάκια το μάθημα εξοικείωσης κοστίζει 10 ευρώ είναι ατομικό η σε γκρουπ των δύο και διαρκεί 15 λεπτά.

Για τη θεραπευτική Ιππασία κοστίζει 25 ευρώ.

Τα μαθήματα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως

Ωράρια λειτουργίας : Τρίτη έως και Κυριακή 9:00 με 12:00 και 15:00 με 19:00
Διεύθυνση ομίλου: Φιλιάτη 77 ( πρώην Αγίων Ασωμάτων ) 19400 Κορωπί Αττικής

–   Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Κος Πάυλος Δαρεμάς 6977258238

Mη κερδοσκοπικός σύλλογος προστασίας αλόγων και Ιπποειδών.

Δίπλα από το Σταύλο « ΣΕΙΡΙΟΣ» λειτουργεί και ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος προστασίας αλόγων και Ιπποειδών. Υπάρχουν πάρα πολλά εγκαταλειμμένα γαϊδουράκια , μουλάρια και  κακοποιημένα  άλογα.

Βρέθηκαν  παρατημένα σε χωράφια χωρείς σκιά η νερό , πολλές φορές  χωρίς φαί εγκαταλελειμμένα η σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σώθηκαν χάρη σε αυτή την ομάδα ανθρώπων. Το έργο του συλλόγου είναι πάρα πολύ σημαντικό μιας και είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που ειδικεύεται σε αυτά τα ζώα ενώ οι περιπτώσεις εγκατάλειψης  ειδικά εν καιρώ κρίσης αυξάνονται συνέχεια.

Ο σύλλογος χρειάζεται άμεσα εθελοντές και οικονομική υποστήριξη .Είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθεί και κάποιος κοντά στα άλογα για έναν καλό σκοπό για  να τους δώσουμε πίσω την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.

Το mail του συλλόγου ,  αν θέλετε να επικοινωνήσετε  είναι:
greekhorseprotection@yahoo.gr

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.