Ιπποφαές το μαγικό φυτό

Ιπποφαές το μαγικό φυτό λοιπόν γιατί είναι το φυσικό φάρμακο της σύγχρονης εναλλακτικής ιατρικής. Είναι γνωστή από την αρχαιότητα ακόμα η χρήση του στη φαρμακευτική και μάλιστα στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας φύλλα και καρπούς του ιπποφαούς, με τη χρήση του οποίου γυάλιζε το τρίχωμα τους.

photo via http://zoixorisxrimata.blogspot.gr/

photo via http://zoixorisxrimata.blogspot.gr/

 

Το ιπποφαές, γνωστό και ως μαγικό φυτό, περιέχει περισσότερες από 15 αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.

Περιέχει περισσότερες από 190 αρμονικά δεμένες ουσίες, γεγονός που εξηγεί την αποτελεσματικότητά του έναντι σε αμέτρητες παθήσεις και ασθένειες. Έχει βρεθεί ότι περιέχει περίπου 1000% περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια, ενώ περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη,  σελήνιο, χρώμιο, όλο το σύμπλεγμα της βιταμίνης B και όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Το λυκοπένιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, είναι αυτό που δίνει το χρώμα στις ντομάτες και είναι μέρος των καροτενοειδών που έχουν σημαντική αντικαρκινική δράση. Οι βιταμίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ύπαρξη μετάλλων και στο ιπποφαές αυτή η συνύπαρξη είναι αρμονική και ισορροπημένη, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Μάλιστα η χρήση του είναι ακίνδυνη και δεν χρειάζεται την συμβουλή γιατρού, σε αντίθεση με τις διάφορες βιταμίνες και τα μέταλλα, τα οποία με κακή χρήση δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό. Το σύνολο αυτό των βιταμινών και των μετάλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.

Επιπλέον περιέχει περισσότερα από 15 αντιοξειδωτικά και αυτό το καθιστά την πιο πλούσια πηγή στον κόσμο, ενώ το έλαιό του είναι η καλύτερη ενιαία πηγή για την βιταμίνη C, τη βήτα-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα και τα φλαβονοειδή. Περισσότερο από το 90% των συνολικών λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο του ιπποφαούς περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7. Τα λιπαρά οξέα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού καθώς ρυθμίζουν την πίεση του αίματος, εμποδίζουν τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία, συμβάλλουν στην ορμονική παραγωγή, τη μείωση της κακής χοληστερόλης αλλά και στην υγεία του δέρματος.

Επίσης, δρουν αποτελεσματικά ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα, έχουν επικουρική δράση στην ίαση των εγκαυμάτων και τη μείωση της φωτοευαισθησίας ενώ είναι γνωστά για την αντιμετώπιση της ψωρίασης. Σύμφωνα με έρευνες τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της πίεσης αλλά και την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης ενώ βοηθούν ακόμη και στην αποτροπή εμφάνισης διαβήτη ιδιαίτερα σε παιδιά με οικογενειακό ιστορικό. Τέλος, το ω-9 έχει ευεργετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο της οξείδωσης του παχέος εντέρου, του στήθους, του προστάτη, του παγκρέατος και του ενδομητρίου.

Επιπλέον, περιέχει το β-σιτοστερόλ, που είναι 3000% πιο δυνατό στην διάσπαση των λιπών απο την χολίνη. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το ιπποφαές θεωρούνται αντιοξειδωτικές ουσίες και έχουν σχετισθεί με ελάττωση της αρτηριακής πιέσεως, με μειωμένα ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και άνοιας. Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες συνδέουν τα αντιοξειδωτικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την προστασία των δοντιών μας από την πλάκα και την ουλίτιδα και την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που επιτίθενται στα κύτταρα και επιταχύνουν τη γήρανση. Οι φυτικές στερόλες που βρίσκονται σε αφθονία στο φυτό έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την LDL χοληστερόλη.

Το ιπποφαές είναι μια φυτική τράπεζα θρεπτικών ουσιών καθώς οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει φτάνουν τα 190. Όλα αυτά συμβάλλουν και στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής του οργανισμού, στην αναπλήρωση των χαμένων μετάλλων από την εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης και στην απάλειψη των τοξινών που αυξάνονται κατά την έντονη μυϊκή άσκηση.

Τέλος, το ιπποφαές είναι ιδανικό και για το αδυνάτισμα καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, με ελάχιστες θερμίδες. Τα λιπαρά οξέα, τα αμινοξέα που έχει στην σύνθεση του βοηθάνε στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού αλλά και του πεπτικού συστήματος με συνέπεια να έχουμε καλύτερη καύση των λιπών, αλλά και την πλήρη κάλυψη του οργανισμού με τις βιταμίνες που περιέχει η οποία και δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού.

Πηγή http://www.fotsi.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.