Ιωάννα Κουρμπέλα

Στις αρχές του 1971, η νεοιδρυθήσα εταιρεία της οικογένειας Κουρμπέλα ξεκινούσε τις δραστηριότητές της παράγοντας χειροποίητα πλεκτά ενώ το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην Πλάκα, άνοιγε τις πόρτες του καλωσορίζοντας τη διαφορετικότητα του καθενός.

IMG_9515

 

Η αναπόδραστη ανάγκη για δημιουργία και η διαρκώς αυξανόμενη αγάπη για το τελικό δημιούργημα, ενεργοποίησαν τη δεύτερη γενιά επιχειρηματικής παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία «Kourbelas Knitwear» βασιζόμενη στην παράδοση του χειροποίητου πλεκτού, μια ανεκτίμητη κληρονομιά του ελληνικού τόπου, συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου και από τα μέσα του 1980, οι εξαγωγές σε γυναικεία ρούχα από φυσικές πρώτες ύλες βαθμιαία αυξάνουν. Παράλληλα ταξιδευτές από τα πέρατα της γης συρρέουν στα στενά της Πλάκας, ενώ το κατάστημα γεμίζει κοσμοπολίτικες φιγούρες που τυλίγονταν με χειροποίητα πλεκτά χαρίζοντας χαμόγελα. Η μοναδική ενέργεια που κατέκλυζε το χώρο της οδού Ανδριανού ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή, που ενδυνάμωσε την καλλιτεχνική έμπνευση και μετουσίωσε το εξελικτικό όραμα έως τη κομβική χρονιά του 2003.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων Ιωάννα Κουρμπέλα, μεγάλωσε μαθαίνοντας τα μυστικά της σχεδιαστικής τέχνης του ενδύματος και εξελίσσοντας τα βιώματα μιας ευφάνταστης δημιουργικότητας. Απολαμβάνοντας τη ζωτικότητα της πόλης που γεννήθηκε αλλά και την ευεργετική αρμονία της φύσης, η Ιωάννα ξεκίνησε να εκφράζεται καλλιτεχνικά ακολουθώντας σπουδές πάνω στο σχέδιο μόδας, αλλά και την θεατρική ενδυματολογία και σκηνογραφία, τομείς που αγάπησε και την επηρέασαν σημαντικά.

Το 2003 αναλαμβάνει το δημιουργικό τμήμα της εταιρείας και παρουσιάζει την πρώτη προσωπική της συλλογή «Kourbela Ioanna«, που περιλαμβάνει γυναικεία πλεκτά ρούχα. Η αξιοποίηση φυσικών πρώτων υλών, η άρτια ποιότητα και ο επιμελής καινοτομικός σχεδιασμός αποτέλεσαν εξ’ αρχής αδιαπραγμάτευτους παράγοντες.

Στο επίκεντρο της έμπνευσής της τοποθετείται η γοητευτική μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, στοχεύοντας στην απελευθέρωση της φαντασίας και του συναισθήματος. Οι συλλογές Άνοιξη-Καλοκαίρι και Φθινόπωρο-Χειμώνας αποκαλύπτουν ένα χαρακτήρα πολυδιάστατο, ένα πνεύμα ελεύθερο που αποτυπώνεται στην πλούσια ποικιλομορφία των σχεδίων και τις εναλλαγές των χρωμάτων.

Παράλληλα η σειρά Basic, που περιλαμβάνει αγαπημένα γυναικεία ρούχα περασμένων ετών και οι συλλογές ανδρικής ένδυσης, ζωντανεύουν και αποκτούν μορφή αγκαλιάζοντας το σώμα, ακολουθούν το συναίσθημα, ζουν τη στιγμή, παραμένουν ανοικτές στην αλλαγή. .

Μπορείτε να δείτε το καταπληκτικό site αλλά και το e-shop στο ioannakourbela.com

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.