Κάντε το κρασί σας… παγωμένο!

Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε το κρασί σας παγωμένο? Συγκεκριμένα σαν γρανίτα?

0153

 

Βράστε σε ένα κατσαρολάκι 300ml νερό μαζί με 300γρ. ζάχαρη λευκή, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και για ακόμα 2, 3 λεπτά. Αφήστε το να χλιαρύνει για ένα δεκάλεπτο και προσθέστε ένα μπουκάλι ελαφρύ κι αρωματικό, λευκό γλυκό κρασίτης αρεσκείας σας (βλ. Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου, ή Ρίου, κλπ..) και μαζί 3 κουταλιές χυμό λεμονιού.

Μόλις κρυώσει εντελώς, το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, αφήστε το στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες κι ύστερα αφρατέψτε το με ένα πιρούνι. Σε κάθε περίπτωση, αφήστε το στην κατάψυξη για άλλο ένα δίωρο, να σφίξει καλά.

Στο μεταξύ παγώστε καλά μερικά μικρά κομψά ποτηράκια, μέσα στα οποία θα σερβίρετε τις γρανίτες, πριν ή μετά το φαγητό, ή ακόμα και ως ένα δροσερό, απογευματινό απεριτίφ, εν μέσω καλοκαιριού.

Πηγή: www.greeceandgrapes.com

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment