Καραμελωμένες πατάτες.

Υλικά για 7 άτομα

1 κιλό πατάτες σε φέτες

100 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια

2/3 φλυτζ. ζάχαρη μαύρη

½ λεμόνι τον χυμό και το ξύσμα

½ φλυτζ. χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του πορτοκαλιού

1 ξυλάκι κανέλα

1 κ.σ. σταφίδες μαύρες μικρές

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-190 βαθμούς

Βάζετε τις πατάτες σε πιρέξ, τις πασπαλίζετε με την ζάχαρη, ρίχνετε την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Aνακατεύετε, προσθέτετε το βούτυρο και τις βάζετε σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Ανακατεύετε ελαφρά και αφαιρείτε τη κανέλα. Ρίχνετε τις σταφίδες, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και συνεχίζετε το ψήσιμο (χωρίς το αλουμινόχαρτο) για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.