Καστοριά. Ένας απίθανος χειμερινός προορισμός.

Ναι μπορεί να είναι αρκετά μακριά από την Αθήνα, και ναι  μπορεί η βενζίνη να είναι πλέον χρυσάφι για να γεμίσεις  και να ξεχειλίσεις το ρεζερβουάρ σου για να ξεκινήσεις για την Καστοριά.

Με το που θα περάσεις όμως την είσοδο της πόλης ίσως και λίγα χιλιόμετρα πριν τα χρήματα της βενζίνης θα είναι μακρινό, ξεχασμένο παρελθόν.

Φίλε μου και φίλη μου εσύ που διαβάζεις, θα σου πω πως πως είναι ίσως η πιο μελαγχολική πόλη που έχω επισκεφτεί.

Η θέα της λίμνης το χειμώνα και τα πεσμένα καφέ φύλλα από τα πλατάνια το φθινόπωρο συνθέτουν το τέλειο τοπίο για να ηρεμήσεις και να σκεφτείς  μέσα στο πράσινο και τον καθαρό αέρα.

Καλά δεν εννοώ πως είναι θέρετρο κουλτουρέ συγγραφέων και ποιητών μόνο… Η ιδιαιτερότητα της πόλης με τα πολύ καλά μαγαζιά, με τα chic-ατα εστιατόρια αλλά και με τον πολύ καλό κόσμο σε προδιαθέτουν να πιείς ένα πολύ ωραίο κρασί στον ναυτικό όμιλο , η να συνεχίσεις με ένα πολύ ωραίο γεύμα σε κάποιο μικρό μαγαζάκι πλην όμως κυριλέ.

Διαμονή. Εδώ θα βρεις από τα πιο καλά υπερλούξ ξενοδοχεία να μείνεις (βλέπε λιμναίον) μέχρι και αρκετά low budget καταλύματα.

Τα πρωινά σου να πιείς τον καφέ σου έχοντας το πλεονέκτημα να βρεις ένα ωραίο τραπέζι σε κάποιο από τα πολλά café που υπάρχουν και στις 2 ‘’παραλίες’’ της πόλης.

Αν έχεις κάποιες μέρες άδεια παραπάνω και λίγα λεφτά ακόμη στη τσέπη, τότε βάλε βενζίνη και ξεκίνα για το χιονοδρομικό στη Βίγλα, στο Πισοδέρι Φλώρινας. Κάνε μια στάση στις Μικρές Πρέσπες και δες τα μισοχαλάσμενα πέτρινα σπίτια.

Βγάλε φωτογραφίες γιατί είναι κάτι που αξίζει να έχεις σαν ενθύμιο από αυτή την μακρινή πόλη της Ελλάδας.

Αν είσαι από τους τυχερούς θα δείς πληθώρα αποδημητικών και σπάνιων πουλιών που κάνουν την στάση τους στα παράλια της μεγάλης λίμνης για να τραφούν.

Τέλος αν βαρεθείς δεν χρειάζεται να σου πω πως η Θεσσαλονική είναι αρκετά κοντά και σε περιμένει για άπειρη διασκέδαση.

Μάλιστα σχεδιάζω αυτόν τον χειμώνα να την επισκευτώ ξανά με τη μέλλουσα γυναίκα μου.

Ραντεβού ξανά εδώ στην επιστροφή!

by Koliatsos K.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.