Κι όμως γίνονται θαύματα!

Κι όμως γίνονται θαύματα! Ο Connor Walkow είναι ένα από αυτά, καθώς γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή!

Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί τον έβαλαν σε έναν… κατεψυγμένο υπνόσακο με πολυαιθυλένιο, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες παρόμοιες με αυτές μέσα στη μήτρα.

Ο Connor ήταν καλυμμένος από το λαιμό και κάτω στον υπνόσακο, για να αυξήσει τις πιθανότητες να κρατηθεί ζωντανός. Οι γιατροί είχαν ξεκαθαρίσει στη μητέρα του ότι δεν επαναφέρουν στη ζωή βρέφη κάτω των 24 εβδομάδων κύησης, αλλά της είπαν ότι θα προσπαθήσουν σε περίπτωση που το μωρό έχει ελπίδες να ζήσει. Έτσι κι έγινε.

Του έκαναν τρεις εγχειρήσεις για διάτρηση εντέρου, μηνιγγίτιδα, χρόνια πνευμονική νόσο και αιμορραγία στον εγκέφαλο. Επίσης, υποβλήθηκε σε επέμβαση με λέιζερ στα μάτια, καθώς δεν είχαν αναπτυχθεί σωστά. Ο Connor πέρασε επτά μήνες στο νοσοκομείο της Οξφόρδης και τελικά τα κατάφερε, γιορτάζοντας αυτόν το μήνα τα πρώτα του γενέθλια!

two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Be first to comment