Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Λαχταριστή και πεντανόστιμη συνταγή!

20131001_0016-1024x543

Υλικά

  • 20 λουλουδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  • 2 ώριμες μικρές ντομάτες
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 2 χούφτες γεμάτες ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τον χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε προσεκτικά τα λουλούδια και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπιτό.
  2. Βάζουμε στο moulti όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως την μέση. Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ακόμα ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
  4. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

sintagespareas.gr

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment