Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μανούρι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μανούρι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

ΥΛΙΚΑ
  • 50 ml. ελαιόλαδο και λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 700 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 300 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 2 πορτοκάλια , το χυμό τους
  • 7 κ.σ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη

 

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι που έχουμε πλύνει και στραγγίξει καλά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.  Αφού μαγειρευτεί το σπανάκι το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια του προσθέτουμε το μανούρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C. Με το μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μίγμα με το σπανάκι στα 4 φιλέτα.  Στη συνέχεια βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, χτυπάμε τα 50ml λάδι με το χυμό πορτοκαλιών και τα περιχύνουμε. Τα πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.