Κοτόπουλο φρικασέ, η τέλεια συνταγή της γιαγιάς!

Υλικά

 

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα . Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ένα ποτηράκι  ζεστό νερό στο κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να «πιει» τα υγρά του.

Κόβουμε το μαρούλι και το πλένουμε πολύ καλά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το βάζουμε  στην κατσαρόλα μαζί μετον άνηθο. Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά εως ότου γίνου μαρέγκα με ένα σύρμα. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε καλά.

Με μία κουτάλα βάζουμε ζωμό από το κοτόπουλο μέσα στη λεκάνη με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια για να μην «κόψει». Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των κρόκων στο μπωλ με τα ασπράδια. Βάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment