Κρέμα Γιαουρτιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια κρέμα με πολύ ξεχωριστά αρώματα που θα σας ενθουσιάσει! Ό,τι πρέπει για ανοιξιάτικα απογεύματα! Τα παιδιά θα την αγαπήσουν επίσης. Χρησιμοποιείστε βιολογικά αβγά κατά προτίμηση. Συνταγή από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου «Eύκρατες Γεύσεις»

Μερίδες: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος αναμονής: 8 ώρες

Συστατικά:

400 γρ. γιαούρτι σακούλας
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αβγών
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κομμάτι τουλπάνι

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη τριαντάφυλλου
φράουλες

yoghurt-bombe_0

Οδηγίες:

  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα που την έχουμε στρώσει με τουλπάνι, που θα μας βοηθήσει να την ξεφορμάρουμε και θα της δώσει σχήμα στην επιφάνειά της.
  • Αφήνουμε το γλυκό για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε με ζάχαρη τριαντάφυλλου και φράουλες.

Tips! Μπορούμε να την σερβίρουμε με κάθε είδος σιροπιού ή μαρμελάδα με φρούτα του δάσους

gourmed.gr
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.