Κρουασάν σοκολάτας

Ετοιμαστείτε για ένα γλυκό πρωινό…

Τι χρειαζόμαστε:

 

1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα φρέσκο ή αραιομένο εβαπορέ
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
3 αυγά
1 κρόκο αυγού
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
1 μικρό βαζάκι μερέντα

 

Πως το κάνουμε:

1.Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
2.Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
3.Θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
4.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
5.Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.
6.Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.
7.Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα (κάνουμε ένα σταυρό και από επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).
8.Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.
9.Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
10.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.

 

Πηγή sintagespareas.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.