Κόλιανδρο και υγεία

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Κόλιανδρο και υγεία . Το κόλιανδρο αποτελεί ένα ιδιαίτερο μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας. Συνοδεύει συνήθως το ψάρι, αλλά το εξαιρετικό του άρωμα, το καθιστά εύκολο σε συνδυασμούς με πολλά τρόφιμα.

www.yiannislucacos.gr

www.yiannislucacos.gr

 

Αποτελεί, όπως όλα άλλωστε τα μυρωδικά, ένα εξαιρετικό τρόπο μέσω του οποίου μπορούμε να δώσουμε γεύση στο φαγητό μας, μειώνοντας την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούμε.

Πέρα όμως από τα στοιχεία της παράδοσης και τις γευστικές ιδιότητες που κουβαλάει το κόλιανδρο, φαίνεται ότι προσφέρει και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μελέτες σε διαβητικά ποντίκια δείχνουν ότι η κατανάλωσή του μειώνει το σάκχαρο, τη χοληστερίνη και έχει αντιμικροβιακή δράση.

Πρόσφατα απομονώθηκε ένα συστατικό του η δοδεσενάλη, η οποία σύμφωνα με ερευνητές έχει ισχυρή φυσική αντιμικροβιακή δράση έναντι της σαλμονέλας, και μάλιστα η δράση αυτή φαίνεται ότι είναι ισχυρότερη και από γνωστά αντιβιοτικά φάρμακα.

Πηγή  neadiatrofis.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.