Κ 1 ½ Οι υποσχέσεις πόσο κοστίζουν?

Δεν είναι οι υποσχέσεις καλσόν βρώμικα σε φθηνά καλάθια στην οδό Αθηνάς.  Ούτε οι υποσχέσεις κοστολογούνται με χρήματα και αργύρια ποτισμένα με προδοσία και ψέματα του Ιούδα. Οι υποσχέσεις κοστίζουν αγάπη και έρωτα, πάθος και στοργή, κοστίζουν φόβο από την έλλειψη αυτού που αγαπάς πιο πολύ.  Και πως κρατάς ζωντανές αυτές τις υποσχέσεις, πως τις κάνεις να πορεύουν τη ζωή σου μέσα από ανθισμένα μονοπάτια, πλακόστρωτα και ασβεστωμένα?

Ποτίζονται οι υποσχέσεις σαν λουλούδια που τα φροντίζεις σαν μικρά παιδιά, ποτίζονται και λιπαίνονται με πολλά γραμμάρια κόκκινου υγρού που τα βοηθάει στην ανάπτυξη τους. Οι δικές μου υποσχέσεις ποτίζονται με πολλές δόσεις Κ, έτσι έχει πει ο γιατρός, μια το πρωι, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ πάντα πριν το φαγητό, γιατί η Κ σε υπερβολικές δόσεις προκαλεί αγάπη και ακατάπαυστο γέλιο και μπορεί να προκαλέσει ταχεία ανάπτυξη των υποσχέσεων μας.

Οι πραγματικές υποσχέσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξης και στην ουσία δεν εκπληρώνονται ποτέ. Δεν έχουν να κάνουν με μπότες ugg και laptop macintosh. Είναι αυτές που μπαίνουν ανάμεσα μας και μας κρατάνε κοντά ενωμένους σαν μια σταγόνα νερό. Είναι αυτές που μας κρατάνε ζεστούς κάτω από τα σκεπάσματα και που μας κάνουν να προγραμματίζουμε την επόμενη μέρα μας.

Τις πραγματικές υποσχέσεις τις ξέρουμε μόνο εμείς οι δύο χωρίς να έχουμε μιλήσει ποτέ για αυτές και αυτό γιατί αυτές μας διάλεξαν πριν καν σε γνωρίσω Κ. Αλώβητες, απόρθητες, ζεστές και αγαπημένες υποσχέσεις…

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment