Λικέρ Αμαρέτο.

Ομολογουμένως είναι από τα πιο δύσκολα αλλά και »υπομονετικά» λικέρ που θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει. Όμως μαθαίνουμε και μέσα από αυτό πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν καρποί για να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά η εκτελέση του είναι πανεύκολη.

Υλικά:

25 κουκούτσια από βερίκοκα

2 ποτήρια οινόπνευμα καθαρό 40 βαθμών

100 γραμ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Σπάμε τα κουκούτσια μέσα στο γουδί σε πολλά μικρά κομματάκια και τα βάζουμε μαζί με το οινόπνευμα μέσα σε εάν μπουκάλι για 20 μέρες σε πολύ δροσερό και σκοτεινό χώρο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε για άλλες 2 ημέρες στο ίδιο μέρος.

Το σουρώνουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι.

Τέλος το αφήνουμε να ωριμάσει τουλάχιστον για 2 μήνες στο ίδιο μέρος. (Όχι πιο νωρίς, δεν θα πίνεται…)

Καλή επιυχία και υπομονή…

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.