Λικέρ Αρμπαρόριζα.

Η αρμπαρόριζα (είναι γνωστή και ως πελαργόνιο) , είναι ένα χαμηλό φυτό με πράσινα δαντελωτά φύλλα και λευκα-μωβ λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι.

Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη περιποίηση και μπορεί να επιβιώσει άνετα σε γλάστρες.

Η αξία της αρμπαρόριζας είναι πολύ μεγάλη στη κουζίνα αφού τα φύλλα της χρησιμοποιούνται σε διάφορα γλυκά αλλά και λικέρ.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο γλαστράκι αρμπαρόριζας στο μπαλκόνι σας μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα υπέροχο λικέρ.

Υλικά:

Φύλλα αρμπαρόριζας (50 φύλλα περίπου)

1 λίτρο ρετσίνα

1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας πολύ καλά και αφού τα στεγνώσουμε (να φύγουν όλα τα νερά), τα τοποθετούμε στο γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε τη ρετσίνα με τη ζάχαρη. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 50 μέρες σε εξωτερικό μέρος (χωρίς να το βλέπει απευθείας ο ήλιος). Το σουρώνουμε πάρα πολύ καλά και είναι έτοιμο.

 

Καλή επιτυχία!

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.