Λικέρ κάστανο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Ποίος θα μας το έλεγε ότι από αυτόν τον πολύ θρεπτικό ξηρό καρπό θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα φαταστικό λικέρ για να το πίνουμε το χειμώνα που έρχετε…

 

Υλικά

μισό κιλό καθαρισμένα κάστανα
150 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
200 ml νερό
500 ml brandy όσο δηλαδή τα κάστανα

 

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε τα κάστανα (και τα χαράξουμε) για να μας βγουν καθαρισμένα μισό κιλό (περίπου 700γρ είναι με το τσόφλι) τα ξαναβράζουμε χωρίς τη φλούδα τους χωρίς ανακάτεμα για να μη σπάσουν. Βγάζουμε τα κάστανα και ρίχουμε μέσα στο νερό τη ζάχαρη και αφήνουμε να διαλυθεί. Στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα κάστανα στη κατσαρόλα για ακόμη 5 λεπτά να πάρουν μια βράση με το σιρόπι. Βάζουμε τα κάστανα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι με μέσα βάζουμε σουρωμένο το σιρώπι της κατσαρόλας και το μπράντυ.

Αφήνουμε 2 εβδομάδες σε σκιερό μέρος και έπειτα ξανασουρώνουμε το υγρό του βάζου σε καινούριο αποστειρωμένο μπουκάλι και είναι έτοιμο για χρήση!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment