Λικέρ Πορτοκάλι με κόκκους καφέ

photo via: www.alcademics.com

Συστατικά:

1 αρκετά μεγάλο πορτοκάλι που να το έχουμε πλύνει καλά!

20 με 30 κόκκους καφέ

150γρ ζάχαρη

1/2 οινόπνευμα για ποτά (φαρμακείο)

Εκτέλεση:

Τρυπάμε τον φλοιό του πορτοκαλιού και βάζουμε σε κάθε τρυπούλα όλους τους κόκκους του καφέ. Το βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με το οινόπνευμα για τα ποτά. Το αφήνουμε σε δροσερό μέρος γιαενάμιση μήνα (μην είστε ανυπόμονοι…αξίζει το αποτέλεσμα!)

Ανοίγουμε και στίβουμε το πορτοκάλι να βγεί όλος ο χυμός του και το σουρώνουμε για να καθαρίσει εντελώς. Μεταφέρουμε σε καθαρό βάζο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Το αφήνουμε εκεί (να αποστάξει) για ακόμη έναν μήνα, ανακινώντας το βάζο κάθε τόσο.

Το αποτέλεσμα αν και χρονοβόρο είναι φανταστικό! Καλή επιτυχία!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.