Λικέρ Ρόδι.

photo via: .buttalapasta.it

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένους σπόρους ροδιού
600 γραμμάρια ζάχαρη
750 ml βότκα

Εκτέλεση:

Σε μια γυάλα βάζουμε τα σπόρια και τη ζάχαρη.
Κλείνουμε τη γυάλα και αφήνουμε για ένα βράδυ κοντά σε ζεστό μέρος κουνώντας τη συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Την άλλη μέρα το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 4 μέρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και σουρώνουμε.
Αν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τα σπόρια στον αποχυμωτή για να πάρουμε όλο τον χυμό.
Αν δεν έχουμε τα πατάμε καλά με γουδοχέρι στο σουρωτήρι για να βγει όσο πιο πολύ χυμός γίνεται. Στο βάζο θα έχει μείνει ζάχαρη οπότε ζεσταίνουμε ένα ποτήρι από το χυμό και το ρίχνουμε στο βάζο για λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με τη βότκα.
Tip:Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε βάζουμε ένα μικρό ξυλάκι κανέλας μέσα στο ποτό.
Μετά από 3 μέρες περνάμε το λικέρ από φίλτρο καφέ τουλάχιστον 3 φορές για να γίνει διαυγές και χωρίς κατάλοιπα.
Αφαιρούμε και την κανέλα και το λικέρ είναι έτοιμο.
Αν το θέλετε πιο ελαφρύ βάζετε λιγότερο αλκοόλ μέσα , αν το θέλετε πιο βαρύ βάζετε περισσότερο.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.