Λούσιμο. Είναι τελικά εύκολη υπόθεση?

Όσο εύκολο και να σας ακούγετε το λούσιμο , δεν είναι. Έχει και αυτό τον τρόπο του. Το δέρμα στο κεφάλι μας λοιπόν βγάζει από μόνο του μία φυσική ασπίδα που αποτελείται απόσμήγμα και ιδρώτα.

Ο σκοπός είναι να συγκρατεί στην επιφάνεια του ρύπους της ατμόσφαιρας και καπνούς. Αυτό εκτός από το δέρμα του κεφαλιού δημιουργεί πρόβλημα και στα μαλλιά . Οπότε η λιπαρή αυτή ουσία δεν φεύγει μόνο με νερό.

Παρακάτω σας λέμε τα βήματα για ένα σωστό λούσιμο για καθαρά μαλλιά.

1) Διαλέξτε το σωστό σαμπουάν για εσάς. Αν δεν μπορείτε να βρείτε, ρωτήστε τον κομμωτή σας και ακολουθήστε την συμβουλή του.

2) Πριν ρίξετε νερό βουρτσίστε τα καλά να φύγουν όλα τα προϊόντα που έχετε βάλει (λακ, αφρό, ζελέ ,κερί)

3) Ρίξτε πολύ νερό , τόσο ώστε να νιώσετε ότι έχει βραχεί καλά το κεφάλι σας και όλα τα μαλλιά σας. Χλιαρό νερό πάντα . Το πολύ ζεστό νερό κάνει ευαίσθητα τα μαλλιά και τα λιπαρά τα κάνει να βαραίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα.

4) Πάρτε μία ποσότητα σαμπουάν και απλώστε τα σε διάφορα σημεία, όχι τοπικά.

5) Αν δεν κάνει αρκετό αφρό στο ένα χέρι, καλύτερα ξεβγάλετε τα και επαναλάβετε το λούσιμο. Μην βάλετε και άλλο προϊόν. Κάντε δλδ δύο τρία χέρια ώστε να κάνει πολύ πλούσιο αφρό και τρίψτε σε όλα τα σημεία του κεφαλιού.

6) Το τελευταίο βήμα ξεβγάλετε με δροσερό νερό. Γυαλίζει την τρίχα , διατηρεί το χρώμα και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

7) Αφού τα στραγγίσετε καλά, βάλτε την μαλακτική κρέμα ή την μάσκα (ανάλογα με τις ανάγκες του μαλλιού σας) Αφήστε τη 3 έως 5 λεπτά και ξεβγάλετε πάλι με δροσερό νερό.

8) Σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας ενώ είστε στο μπάνιο με την πετσέτα σας χωρίς να τα τρίβετε γιατί σπάνε και μπερδεύονται.

 

Tips

-Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας ενώ είστε στο μπάνιο την ώρα που έχετε την μαλακτική ή την μάσκα. Θα σας ξεμπερδευτούν πιο εύκολα και δε θα τα σπάσετε.

 

-Αν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε και τα μαλλιά σας είναι λαδωμένα βάλτε λίγο ταλκ . Ναι την πούδρα που βάζουμε στα μωρά.

 

-Γυρίστε τα μαλλιά σας ανάποδα βάλτε μία ποσότητα ταλκ στο χέρι σας και ρίξτε στις ρίζες των μαλλιών σας.

 

-Τρίψτε ελαφρά και τινάξτε τα μαλλιά σας. Για μία μέρα κάπως θα καλύψετε το ότι δεν λουστήκατε.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.