Μανιταρόπιτα με πιπεριές.

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη με ένα καθαρό πανί να ξεκουραστεί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και τα περνάμε από ένα τηγάνι να μαραθούν.

Μόλις μαραθούν τα ανακατεύουμε με τα μανιτάρια και το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε παραλληλόγραμμο φύλλο, όχι πολύ λεπτό.

Χωρίζουμε και την γέμιση μας σε τρία μέρη και απλώνουμε το ένα μέρος στο πρώτο κομμάτι ζύμης.

Διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες με λίγο νεράκι. Φροντίζουμε κάτω από τη ζύμη να έχουμε τοποθετήσει ένα κομμάτι λαδόκολλα η οποία θα μας βοηθήσει να διπλώσουμε το φύλλο με τη γέμιση και να το κλείσουμε.

Αφού φτιάξουμε τρία μπαστούνια τα καταβρέχουμε με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Συστατικά:

Για το φύλλο:
250 ml ζεστό νερό
250 ml ηλιέλαιο
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 φακελάκι baking powder
½ κουτ. γλυκού αλάτι
αλεύρι σκληρό όσο πάρει για να γίνει μαλακιά εύπλαστη ζύμη

Για τη γέμιση:
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 χούφτες ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγο σουσάμι

Καλή επιτυχία!

πηγή: http://www.fooddaily.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.