Μαρμελάδα βανίλια!

Μία απ᾿ τις ωραιότερες και πολύ εύκολες μαρμελάδες!

bloodorangevanillamarmaladeplate

Υλικά

• 1 κιλό βανίλιες (χωρίς κουκούτσια)
• 550 γρ. ζάχαρη
• ⅔ φλ. τσαγιού νερό
• 1 λεμόνι
• 1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις βανίλιες, τα κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια και αφαιρούμε το κουκούτσι.Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5′, απ᾿ την ώρα που θα πάρει βράση, ξαφρίζοντας και τον αφρό. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το γλυκό μέχρι την άλλη μέρα να ξεκουραστεί.

Την άλλη μέρα, βράζουμε τα φρούτα σε μέτρια φωτιά, για 15΄ περίπου.
Ανακατεύουμε συνεχώς.Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό και τη βανίλια και αφήνουμε να βράσει για 2΄- 3′ ακόμη.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα ζεστά, µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω, να ξεχειλίζει.

Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο, με το καπάκι να ακουμπά κάτω και όταν κρυώσουν καλά, τα φυλάμε στο ντουλάπι µας.

 

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment