Μαρόκο. Ένα ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο.

Το Μαρόκο, είναι ένας αγαπημένος προορισμός,με  ιστορική κληρονομιά,με  εκπληκτικά τοπία,και με  απίστευτα έργα τέχνης.Θρυλικό και μυστηριακό,με εικόνες από Αφρική καραβάνια στην έρημο,φαράγγια,κοιλάδες,και τα κάστρα των λεγεωναρίων,προκαλούν σεβασμό και εξάπτουν τη φαντασία.

Καζαμπλάνκα,σύμβολο του ανοικτού Ισλαμισμού προς τον έξω κόσμο,κτισμένη πάνω στο κύμα του Ατλαντικού,με μια αύρα που ναι μεν ακολουθεί  ένα δυτικό τρόπο ανάπτυξης, αλλά από την άλλη έχει να επιδείξει απίστευτα έργα τέχνης όπως το Τζαμί του σημερινού βασιλιά Χασάν, το 3ο μεγαλύτερο του κόσμου!

Εδώ η μουσουλμανική κουλτούρα, έρχεται σε αντίθεση με τις γυναίκες που είναι ιδιαίτερα περιποιημένες κάτω από τις μεταξωτές μπούργκες και τα υπέροχα μακιγιαρισμένα μάτια.

 

Το Ραμπάτ επιβλητικό, με τους ολάνθιστους κήπους μέσα στο παλάτι του βασιλιά Μωχάμετ.

 

Μεκνές μια πόλη χτισμένη πάνω στο λόφο.Τα αξιοθέατα κόβουν την ανάσα και αποπνέει το μεγαλείο του Μουλάι του Ισμαήλ.

Η πολυδαίδαλη μεσαιωνική Φες, είναι μια  θρησκευτική περιοχή με ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια.Τα στενά της της Μεντίνας σε αφήνουν γοητευμένο!
Σε μια εκπληκτική διαδρομή από την οροσειρά του Άτλαντα, φτάνει κανείς στην Ουρίκα. Εκπληκτικά τοπία με καταρράκτες.
Και τέλος το Μαρακές,με τη θρυλική πλατεία η μεγαλύτερη του αραβικού κόσμου.Εδώ υπάρχουν φακίρηδες που γητεύουν κόμπρες βασιλικές,ζογκλέρ με αναμμένους δαυλούς,
παραμυθάδες,πλανόδιοι καλλιτέχνες.
Τα παλάτια του Μπαχία και οι κήποι του Ιβ Σαν Λοράν , κάκτοι και τεχνικές λίμνες συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικό και παραμυθένιο!!!

Παραδοσιακά εστιατόρια μαροκινής κουζίνας και μουσικής, με δερβίσηδες να στροβιλίζονται έχοντας στο κεφάλι τους διάφορα αντικείμενα είναι χαρακτηριστικό αυτής της απίστευτης Μουσουλμανικής χώρας.

Ένα ταξίδι στον Αραβικό κόσμο του Μαρόκου, σε αποζημιώνει,και κρατάει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε άλλους προορισμούς!!!

Μαρία Φ.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.