Μα τι είναι επιτέλους το Theia Lab??

Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας με κορσέ? Με κάτι ιδιαίτερο , φτιαγμένο μόνο για εσάς , αλλά και προσιτό , αν σκεφτεί κανείς πως είναι σχεδιασμένο στο χέρι?

Μήπως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τους Έλληνες σχεδιαστές και να ψαχτούμε ιδιαίτερα στο τι φοράμε? Έχουμε χαλάσει τόσα λεφτά σε «μάρκες» που στην ετικέτα τους λένε “made in Μαγαδασκάρη» που κανένα πρόβλημα δεν έχω με την Μαγαδασκάρη αλλά να…μήπως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι πληρώνουμε πλέον? “Theia” και αφήνω το στυλ και τη υψηλή ραπτική να μιλήσουν…«κλέβω» τις συστάσεις τους από το Blog τους :theialab.blogspot.com και ιδού..

Η ΤΗΕΙΑ είναι ένα brand που εξειδικεύεται στηsur mesure ραπτική και το custom made design. Θεωρούμε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και άρα μοναδικές είναι και οι ενδυματολογικές του ανάγκες. Με αυτή τη φιλοσοφία δημιουργούμε παντώς είδους ενδύματα από το 2005, ενώ παράλληλα οκορσές -κατασκευασμένος κατά τα παλαιά Γαλλικά πρότυπα- έχει καταλάβει μια σημαντική θέση στη δραστηριότητά μας (www.corsetempire.com).

Για να λυθεί και μία κλασική απορία, το όνομα «ΤΗΕΙΑ» προκύπτει -όντως!- από τη λέξη «θεία«. Γιατί; Γιατί επιμένουμε να ράβουμε όπως άνθρωποι μιας άλλης γενιάς, με μεράκι, αγάπη, πολύ συχνά στο χέρι και χρησιμοποιώντας πάντα πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και μάλιστα κατά κυριότητα φυσικές, όπως το βαμβάκι και το μετάξι. Το μοντέρνο στοιχείο εισέρχεται στο σχεδιαστικό κομμάτι αποκλειστικά, εφόσον ανταποκρινόμαστε στις στυλιστικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου κοινού. Ο ρομαντισμός, η θεατρικότητα και η διάθεση για «παιχνίδι» είναι χαρακτηριστικά του οίκου.

Πριν από τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκε το πρώτο τμήμα ραπτικής της ΤΗΕΙΑ, το οποίο προέκυψε από το έντονο ενδιαφέρον φίλων μου να μάθουν να ράβουν τα δικά τους ρούχα. Οι μυστικές μας συναντήσεις γίνονταν στο ατελιέ της Ιπποκράτους, στο νούμερο 66 .

Τα νέα ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα και πλήθυναν οι ενδιαφερόμενοι. Ο χώρος δε βόλευε, έπρεπε κάθε φορά να κάνουμε στην άκρη κουβαρίστρες και κομμένα υφάσματα, ημιτελή ρούχα και επαγγελματικές γαζωτικές, για να μπορούμε να υποδεχθούμε τους φιλόδοξους μόδιστρους και μοδίστρες και πάσης φύσεως styling freaks-φίλους 😉 Φτάσαμε πέρυσι να έχουμε στα χέρια μας μια λίστα με περισσότερα από 100 άτομα, τα οποία ήθελαν να μάθουν πως να φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες, που να εκφράζουν το δικό τους στυλ και διάθεση. Αυτός ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που η ΤΗΕΙΑ μετακόμισε φέτος σε ένα μεγαλύτερο χώρο: για να μπορεί να στεγάσει τη δημιουργική διάθεση τόσων ανθρώπων, αλλά φυσικά και τη δική μας!

Πιάσαμε λοιπόν ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στον Κεραμεικό (Θερμοπυλών 59) και το μεταμορφώσαμε στον καινούργιο παραμυθένιο κόσμο της ΤΗΕΙΑ!

Οι τοίχοι που χώριζαν τους χώρους έπεσαν, για να βρισκόμαστε πιο κοντά και να ανταλλάζουμε περισσότερες ιδέες. Το πάτωμα βάφτηκε σε μια απαλή απόχρωση του πράσινου για να ηρεμούμε. Τακουφώματα έγιναν τριανταφυλλί γιατί ζούμε με πάθος. Και η σκεπήαναδείχθηκε γιατί είμαστε ρομαντικοί 😉 Ο πρώτος όροφος αυτού του κτιρίου είναι το ΤΗΕΙΑ Lab, δηλαδή το «εργαστήριο της ΤΗΕΙΑ» και εκεί γίνονται πλέον όλα τα δημιουργικά σεμινάρια για τους ερασιτέχνες φίλους μας, αλλά και για όλους τους επίδοξους μελλοντικούςεπαγγελματίες.

Το ΤΗΕΙΑ Lab δεν είναι όμως άλλη μια σχολή… Σκοπός δεν είναι να πάρει κάποιος «πτυχίο«. Σκοπός είναι κάποιος να μάθει. Πολλές φορές η ύλη ενός πτυχίου είναι τόσο συμπιεσμένη και, θα τολμούσα να πω «τυπική», που χάνεται η ουσία. Η προσωπική μου εμπειρία: πέρασα από δύο σχολές σχεδίου μόδας κι εγκατέλειψα και τις δύο. Κατέληξα και αποφοίτησα από μια σχολή μοδιστρικής, γιατί ένιωσα πως εκεί μου δινόταν η δυνατότητα να έρθω πιο κοντά στο ένδυμα.

Ο σκοπός του ΤΗΕΙΑ Lab είναι να επιμορφώσει. O σκοπός είναι να μεταδώσει γνώση, αλλά και να προσφέρει ένα σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για όσους ενδιαφέρονται για το ένδυμα και το ύφασμα. Ο σκοπός είναι να δούμε και να ακούσουμε, να αγγίξουμε και να βυθιστούμε στον απέραντο κόσμο της δημιουργίας. Και δημιουργία δεν είναι μόνο «πιάνω και φτιάχνω». Δημιουργία είναι και να φωτογραφίσω αυτό που έφτιαξα. Δημιουργία είναι να κρατήσω προσωπικές σημειώσεις από μια έκθεση που με ενέπνευσε. Δημιουργία είναι να κλέψω μια ματιά από αυτό που κάνει ο διπλανός μου. Δημιουργία είναι να συζητήσω με έναν φίλο. Γι’αυτό και στο ΤΗΕΙΑ Lab θα ακούσετε να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις…

Πέραν των προγραμματισμένων, σταθερών, τριμηνιαίων σεμιναρίων που οργανώνουμε για: Πατρόν-Ραπτική Σχέδιο Μόδας Δημιουργική Μεταποίηση Πλέξιμο-Βελονάκι πάντα προσπαθούμε να προσφέρουμε το «κάτι επιπλέον», αυτό που θα μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δούμε καλύτερα.

 

Theia Lab

210 3600 449

info@theialab.com

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.