Μπρουσκέτες σολομού

Οι Μπρουσκέτες σολομού είναι ένα πολύ εύκολο αλλά και εύγευστο έδεσμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από το κυρίως πιάτο αλλά και για σνάκ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

photo via tunbridgewells.so

photo via tunbridgewells.so

 

Υλικά

1 πακέτο σολομό καπνιστό

5 κ.σ μαγιονέζα

άνιθος

3 λεμόνια και το ξύσμα τους

φέτες ψωμιού (από λεπτό καρβέλι), βγαίνουν περίπου 12 φέτες στο ένα πακέτο σολομού.

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζετε τη μαγιονέζα, τον ψιλοκομμένο άνιθο και ξύσμα από 1 λεμόνι ανακατεύετε καλά και αφού το σκεπάσετε το βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να αναδείξει όλα του τα αρώματα. Ίδια τακτική και για τον σολομό. Τον κόβετε σε 12 μακρόστενες φέτες , τις τοποθετούμε σε άλλο μπωλ στο οποίο τοποθετούμε τον χυμό από τα λεμόνια. Επίσης τον βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα.

Στο ενδιάμεσο κόβουμε το ψωμί και τοποθετούμε στον στη σχάρα του φούρνου ή σε ταψάκι με πολύ προσοχή να μη καούνε απλά να τα πιάσουμε και να είναι τραγάνα όχι σκληρά. Θα χρειαστούν περίπου 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια αλοίφουμε με κουτάλι τις επιφάνειες των φετών ψωμιού με το μείγμα μας και τοποθετούμε πάνω σε κάθε μια από 1 φέτα σολομού.

Έτοιμο και καλή σας απόλαυση!!

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.