Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα

Αποστολή : Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα!!

Σίγουρα ένα ταξίδι στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να γίνετε σε high season period όπως πχ Χριστούγεννα, πόσο μάλλον υπερατλαντικό.

Επειδή όμως για να καταφέρεις να πληρώσεις τα εισιτήρια σου και την διαμονή σου πρέπει να δουλεύεις, (εκτός εάν είσαι το Σοφάκι ακα κόρη της Άννας Βίσση) και επειδή σίγουρα δεν θέλεις να πάρεις τον εγκέφαλο σου σε συσκευασία tetra pack επειδή κατάφερες να πάρεις μόνο 4 μέρες άδεια για να πάς στην Νέα Υόρκη οποιαδήποτε άλλη στιγμή, διάβασε παρακάτω πως θα περάσεις φίνα στην Νέα Υόρκη ακόμα και τα Χριστούγεννα!

Στόχος :  Να περάσω φίνα  σε μια πόλη  15.000.000 πολιτών και 1.000.000 τουριστών χωρίς να χρειαστεί να πουλήσω το σπίτι μου, να βγάλω την κολλητή μου στο πεζοδρόμιο (αν και πολύ θα το ήθελα) και χωρίς να αποκτήσω αγοραφοβία στα γεράματα.

Αναχώρηση 24 Δεκεμβρίου πάνω κάτω – Επιστροφή 8 Ιανουαρίου πάνω κάτω. Σύνολο 15 μέρες  πάνω κάτω.

Step 1 Εισιτήρια → max 800 euro

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κλείσεις είναι φυσικά τα εισιτήρια.

Ακόμα και έναν μήνα νωρίτερα θα μπορέσεις να βρεις «φθηνά» εισιτήρια αλλά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα κάνεις το subway ξενοδοχείο. Μιλάμε πάντα στην περίπτωση που δεν θέλεις να πουλήσεις το σπίτι σου για το καπρίτσιο σου. Εάν το έχεις κάνει ήδη μπορείς να τα κλείσεις όποτε θέλεις.

Μπορείς επίσης να σταματήσεις να διαβάζεις τις βλακείες που γράφω. Επίσης θα μπορούσες να μου στείλεις μια φωτογραφία σου και τον αριθμό του κινητού σου. Διαφορετικά φρόντισε να κλείσεις τα εισιτήρια γύρω στον Σεπτέμβρη ώστε να έχεις αρκετό χρόνο για να βρεις την φωλίτσα σου στην Νέα Υόρκη.

Εάν δεν έχεις iphone αγόρασε ένα, έστω και μεταχειρισμένο. (άσχετο, αλλά στην Νέα Υόρκη θα πας honeyyyyyyyy) Κατεβάζεις την φανταστική εφαρμογή Skyscanner και ψάχνεις τα καλύτερα deals στις ημερομηνίες που θέλεις.

Εάν δεν πολυσυμπαθούσες τον μακαρίτη μπορείς να μπεις στην σελίδα του skyscanner στο internet. Εάν πάλι δεν έχεις ιδέα τι είναι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ καλύτερα να πας μέχρι το Πήλιο.

Οι direct πτήσεις είναι φυσικά οι καλύτερες καθώς πας κατευθείαν στον προορισμό σου. Άμα πετύχεις direct πτήση μέχρι 800 ευρω γράψε κι ένα τζόκερ, σε θέλει ρε παιδί μου.  Το κλείνεις αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτά τα εισιτήρια εξαφανίζονται στο πι και φι. Direct πτήσεις απο Αθήνα προς JFK πραγματοποιεί μόνο η Delta και η Ολυμπιακή με την ίδια εταιρία (Delta).

Ναι δεν είναι και το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο. Στην περίπτωση που δεν σε ήθελε στο direct, ψάχνεις πτήσεις με ανταποκρίσεις ανά τον κόσμο. Είναι φθηνότερα από τα direct (τις περισσότερες φορές) αρκεί μόνο να φροντίσεις να μην έχει παραπάνω από μια ενδιάμεση στάση και η μια πτήση απο την άλλη (της ενδιάμεσης) να μην έχει μεγάλη αναμονή (max 2 ωρες). Διαφορετικά  εκτός από τα λεφτά  που θα ξοδέψεις σε όποιο αεροδρόμιο βρίσκεσαι (ένα burger king, ένα καφέ,  κάτι στα dutty free), θα νιώθεις σαν μία από τις Νύφες του Χούρσογλου που όλο φθάνει αλλά δεν κοντεύει.

Η Turkish airlines και η British airways  έχουν και φθηνά εισιτήρια και normal ανταποκρίσεις. Μέσος όρος direct πτήσης 9 ώρες

Μέσος όρος non direct πτήσης 11 ώρες για το καλό σου!

 

Step 2 VISA → 10 euros (us) + 88 euros (νέο διαβατήριο)

Και αφού έκλεισες τα εισιτήρια πρέπει τώρα να εξασφαλίσεις την VISA  σου. Κανονικά θα έπρεπε να είναι STEP 1, γιατί τι να το κάνεις το εισιτήριο εάν δεν μπορείς να πατήσεις αμερικάνικο γκαζόν??

Εάν έχεις λευκό το μέτωπο σου μη σε σκιάζει τίποτα. Εάν πάλι το κούτελο σου ντεγραντάρει έστω και λίγο κάνε τράμπα τα steps, αμαρτία τα λεφτά. Την αίτηση για τουριστική visa την κανεις online στο https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ και βγαίνει άμεσα. Πλερώνεις 14 dollars και είσαι έτοιμος… μην ξεχάσεις να την τυπώσεις!

Ααααα ένα από τα πεδία που ΠΡΕΠΕΙ να συμπληρώσεις στην αίτηση είναι η διεύθυνση κατοικίας στο Manhattan, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο step 3, και επειδή αυτό δεν στέκει σαν δικαιολογία  για τις Αμερικάνικες αρχές, βάλε μια διεύθυνση ξενοδοχείου, οποιουδήποτε, δεν θα το ψάξει ΚΑΝΕΙΣ (πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνεις βλακείες στο Manhattan). Επίσης για να πας σε χώρα εκτός ΕΕ πρέπει να έχεις διαβατήριο νέας γενιάς και όχι αυτό με τον Κολοκοτρώνη

Και μάντεψε ??? Δεν το βγάζεις τόσο άμεσα όσο την Visa. ‘Άσε που πληρώνεις και 88 ευρώ.   Οπότε φρόντισε αρχικά το θέμα του διαβατηρίου (εάν έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα κάνεις πάνω απο 5 μέρες…. Χαχαχαχα αστείο…. Στην Ελλάδα θα το βγάλεις .

Step 3 Διαμονή

Η διαμονή στην Νέα Υόρκη είναι αυτή που θα μπορούσε να σε ξετινάξει οικονομικά. 

15 μέρες σε ένα μέτριο ας πούμε ξενοδοχείο στο Manhattan θα κοστίσουν όχι κάτω απο 2300 ευρώ για ένα δίκλινο δωμάτιο. Αουτς!

Και ποιός είπε ότι θα κλείσουμε ξενοδοχείο? No honeyyy!!

Το θέμα είναι να νιώσεις την πόλη στο πετσί σου, όχι σαν τουρίστας αλλά σαν κανονικός πολίτης !!Να πηγαίνεις supermarket για τα απαραίτητα, να παραγγέλνεις delivery κινέζικο, να κάνεις Greek party με ούζο στο σπίτι και το σημαντικότερο άμα τύχει και ερωτηθείς για το που μένεις άλλη αίγλη έχει να πεις μένω στην blicker street στο west village παρά να πεις απλά ένα όνομα ξενοδοχείου.

Την λύση του διαμερίσματος θα την βρείς στο www.sublet.com.
Συμπληρώνεις τα πεδία, από το που θέλεις να μείνεις μέχρι το πόσα θέλεις να δώσεις. Οι επιλογές που θα έχεις θα είναι αρκετές στο υπόσχομαι.
Έρχεσαι σε επαφή με τον ενοικιαστή και κλείνεις το deal.

Καλύτερα να αποφύγεις το κεντρικό Manhattan και να περιορίσεις την αναζήτηση σου στις παρακάτω περιοχές :

1. West Village

2. East Village

3. Chelsea

4. tribeca

Εγώ βρήκα καταπληκτικό διαμερισματάκι στο west village με φανταστική θέα του New Jersey στην φανταστική τιμή των 1100 euro για 15 μέρες !!

Ωραίαααα Εισιτήρια ok

Visa ok Διαμονή ok

Σίγουρα θα πας !! Στο επόμενο άρθρο θα σου πω και τι θα κάνεις στην πόλη για να περάσεις φίνα!!!
By George Chorevas

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.