Οι ακριβότερες μπύρες στον κόσμο !!!

Πολλοί θεωρούν την μπύρα ως ενα φτηνό εναλλακτικό ποτό, με το οποίο μπορεί να μεθάς δυσκολότερα αλλά μπορείς να απολαύσεις περισσότερες με τα αντίστοιχα χρήματα σε ποτά. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπως διαφορετική, καθώς εκτός απο τις κλασικές φτηνές ετικέτες μπίρας υπάρχουν πολλές που θα σας κοστίσουν κάτι παραπάνω αλλά θα σας ανταμείψουν με την υπέροχη γεύση τους. Δείτε παρακάτω 5 απο τις πιο ακριβές μπίρες!

Tutankhamun Ale  52 $ το μπουκάλι

Ίσως πρόκειται για την παλαιότερη γνωστή συνταγή μπύρας στον κόσμο. Η Tutankhamun παρασκευάζεται στο Cambridge αλλά η συνταγή βρέθηκε στο ναό του Ήλιου, της βασίλισσας Νεφερτίτης στην Αίγυπτο, που χτίστηκε περί το 1300 π.Χ.. Η μπύρα πήρε το όνομα της από τον θετό της γιο, πιο γνωστό ως βασιλιά Tut. Θεωρώντας ότι αυτή η μπύρα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σε μουσείο, τα 52 δολάρια ακούγονται λογικά.

Samuel Adams Utopias   $ 100 το μπουκάλι

Πρόκειται για μια μπύρα που ωριμάζει στη Βοστόνη μέχρι και 16 χρόνια, σε ξύλινα βαρέλια διαφόρων ειδών.

Carlsberg Vintage 3   $ 348 το μπουκάλι

Η ζυθοποιία Carlsberg παράγει μπύρες απο το 1847. Είναι περισσότερο γνωστή για τη Lager τους, η οποία είναι σχετικά φθηνή, το 2008 όμως, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πιο ακριβή ετικέτα, η οποία ωριμάζει σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια Côte d’Or. Έκτοτε έχουν παραχθεί μόνο 1000 φιάλες, οι οποίες έχουν φιλοτεχνηθεί από γνωστούς καλλιτέχνες.

Brewdogs  The End of History  $ 765 το μπουκάλι

Αυτή η εξαιρετικά σπάνια μπύρα, πήρε το όνομά της από ένα βιβλίο του φιλόσοφου Francis Fukuyama. Κάθε μπύρα εμφιαλώνεται στο βαλσαμωμένο σώμα ενός σκίουρου ή νυφίτσας! Η μπύρα έχει το βελγικό στυλ Blond Ale και έχει 50%περιεκτικότητα σε αλκοόλ! Αξίζει να σημειωθεί οτι έχουν παραχθεί μόνο 11 μπουκάλια, 4 απο σκίουρους και 7 απο νυφίτσες .

Antarctic Nail Ale  $ 800

Πρόκειται ίσως για την ακριβότερη μπύρα στον κόσμο, η οποία κοστίζει ναι μεν 800 δολάρια αλλά τα χρήματα προορίζονται για την ενίσχυση μιας οργάνωσης που αντιτίθεται στην φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική και πωλεί την μπύρα σε πλειστηριασμό μόνο. Η Nail Ale παρασκευαζεται με πραγματικό πάγο της Ανταρκτικής και έχουν παραχθεί μόνο 30 μπουκάλια!

πηγή: http://most-expensive.net/ 

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.