Οι ευεγερτικές ιδιότητες της πιπεριάς

Υπάρχουν πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές.

Οι πιπεριές έχουν αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις καταναλώνουμε συχνά.Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πιπεριές έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Η κατανάλωση πιπεριάς μπορεί να μας βοηθήσει να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενώ συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων, καρδιαγγειακών νοσημάτων, παθήσεων των αρθρώσεων, οφθαλμολογικών νοσημάτων και γενικότερα διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η πράσινη πιπεριά ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος και γενικότερα, των λοιμώξεων. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, κάλιο, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή.

Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνη Κ, Α, C. Η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης.

Καλό είναι να καταναλώνουμε πιπεριές σε διάφορα χρώματα, όπως και λαχανικά σε διάφορα χρώματα γενικότερα. Η καυτερή πιπεριά, λόγω της ουσίας καψαϊκίνης που περιέχει, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους.

Γενικότερα, οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή.

Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην αντιγήρανση.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση χρωματιστών λαχανικών, όπως είναι οι πιπεριές, μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό μας απέναντι σε λοιμώξεις και στο κοινό κρυολόγημα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πιπεριάς σε βιταμίνη C είναι τόσο σημαντική, που θεωρείται ισάξια με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

Τέλος, η περιεκτικότητά της πιπεριάς σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες τονώνει την υγεία και την ευεξία του σώματος.

Την πιπεριά μπορείτε να την καταναλώσετε είτε ωμή μέσα σε μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα είτε μαγειρεμένη με διάφορους τρόπους.

Πηγή: doctoranytime.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Be first to comment