Οι πιο περίεργες καρέκλες μοντέρνου design στον κόσμο!

Οι πιο περίεργες καρέκλες μοντέρνου design στον κόσμο! Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάτσετε πάνω σε ένα χταπόδι; Να βυθιστείτε σε ένα νούφαρο; Να ξαποστάσετε σε μια καρέκλα χωρίς πόδια; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές επίπλων είναι το ανθρώπινο σώμα και οι ανάγκες του. Μερικοί όμως έχουν πιο καλλιτεχνική ματιά και θα λέγαμε ότι… το παρακάνουν!!!

prototipes-karekles-18
Μοντέρνο design είναι ένας όρος που καλύπτει μια ευρεία ομάδα από πολιτισμικές τάσεις και ριζοσπαστικά αρχιτεκτονικά κινήματα, που διαφοροποιούν τη φόρμα και το υλικό κάθε επίπλου και τους δίνουν μια καινοτόμα μορφή. Σύμφωνα με τις αρχές του μοντέρνου design, τα προιόντα είναι μοναδικά, ασυνήθιστα και δεν έχουν την ίδια χρησιμότητα με τα συμβατικά. Η καρέκλα είναι ένα έπιπλο που εμπνέει συνήθως πειραματισμούς και οι περισσότερες σχεδιαστές έχουν αφήσει την φαντασία τους ελεύθερη να αυτοσχεδιάσει!
Πειραματίστηκαν με νεά υλικά, νέα σχήματα περίεργα χρώματα αλλά δεν ξέχασαν τον βασικό κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο αν θες να σχεδιάσεις καρέκλα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Οι παρακάτω καρέκλες μπορεί να είναι περίεργες και ιδιαίτερες αλλά έχουν όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό…Είναι έτσι διαμορφωμένες, ώστε να κάθεται ( λίγο άβολα ίσως) ένα ανθρώπινο σώμα! Δεν χρειάζεται όλο το σπίτι μας να είναι διακοσμημένο με έπιπλα μοντέρνου design
Ακόμα και ένα κομμάτι μπορεί να κάνει την διαφορά! Μια ασυνήθιστη πολυθρόνα είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι που μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα όλης της επίπλωσης μας. Αξίζει συνήθως να δώσουμε λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράσουμε για παράδειγμα, μια ιδιαίτερη πολυθρόνα σε έντονο χρώμα ή ένα πουφ σε περίεργο σχήμα. 
Καρέκλα χωρίς κάθισμα!

Καρέκλα χωρίς κάθισμα!

epiplonet.blogspot.gr
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Be first to comment