Πίτα με Πράσα.

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας στη φόρμα της τάρτας (με διάμετρο γύρω στα 25 εκ.). Πιέζουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν. Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με ένα πιρούνι και τοποθετούμε τη στρωμένη με σφολιάτα φόρμα στο ψυγείο για 30΄.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο πολύ λίγο, μέχρι να ανοίξει το χρώμα του. Προσθέτούμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Δεν πρέπει να μαλακώσει πολύ.

3. Χτυπάμε το μισό φλιτζάνι φέτα, κασέρι και γραβιέρα στο μπλέντερ μαζί με το αβγό και την κρέμα. Στρώνουμε το μείγμα αυτό στον πάτο της τάρτας και από πάνω στρώνουμε τις σοταρισμένες ροδέλες από το πράσο. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη φέτα.

4. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 25-30΄, εως ότου φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα και να πήξει η γέμιση. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα

1 μεγάλο χοντρό πράσο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα (αν θέλουμε)

1/2φλιτζάνι τριμμένο κασέρι

1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

1 μεγάλο αβγό 1/2φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.