Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε έτος στις 15 Φεβρουαρίου, ύστερα από πρωτοβουλία της Διεθνούς ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά ((INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO). Σκοπός είναι η ενημέρωση της διεθνούς κοινή γνώμης για την ασθένεια καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν σε όλο τον πλανήτη.

environmental_cancer02-kid

Ο παιδικός καρκίνος είναι μία σπάνια ασθένεια και έχει πολλές κλινικές εκδηλώσεις. Αν διαγνωσθεί έγκαιρα, τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά. Οι θεραπείες που υπάρχουν είναι αποτελεσματικές για πολλούς παιδικούς καρκίνους. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της προόδου της ιατρικής, της επάρκειας φαρμάκων και του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, το 70% των παιδιών που νοσούν και λαμβάνουν εξειδικευμένη θεραπεία αναρρώνει πλήρως. Το σημαντικότερα επίτευγμα στον τομέα αυτό είναι ότι οκτώ στα δέκα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία θεραπεύονται.

Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά με καρκίνο πρέπει να ακολουθούν τις θεραπείες σε ειδικά διαμορφωμένα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα, τα οποία στελεχώνονται από ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και κατά την διάρκεια της επανένταξης τους.

Κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο ανεξαρτήτως της οικονομικής, κοινωνικής του τάξης και της καταγωγής του, αξίζει να λάβει την καλύτερη θεραπεία και ιατρική περίθαλψη ώστε να επιστρέψει υγιές στο σπίτι του.

πηγή : oloigiaolous.gr

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.