Παιδικές αλλεργίες και πως αντιμετωπίζονται

Ποιοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι των παιδικών αλλεργιών; Πως μπορώ να αντιμετωπίσω πιθανές παιδικές αλλεργίες ;

e17c186eb9077cbeac8526f7738e2917_XL

 

 

Οι τροφικές αλλεργίες απαιτούν πολλή προσοχή, γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις για την πρόληψή τους. Σύμφωνα με ανασκόπηση ερευνών στις δυτικές χώρες ένα 5-8% των  παιδιών  μικρής ηλικίας εμφανίζουν κάποια τροφική αλλεργία, ως ανοσοποιητική απάντηση σε πρωτείνες συγκεκριμένων τροφίμων.

Οκτώ τροφές προκαλούν το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά: το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια, τα οστρακοειδή, σόγια και σιτάρι. Τέσσερις ομάδες τροφίμων προκαλούν αλλεργίες σχεδόν όλα σε ενήλικες: τα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα καρύδια και τα φιστίκια. Παρόλα αυτά, τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν την ευαισθησία που μπορεί να εμφανίσουν στο γάλα, τα αυγά και τη σόγια.

Αν και βάση ερευνών, το 85% των παιδιών θα έχουν ξεπεράσει μέχρη την ηλικία των 5, τυχόν αλλεργία στο γάλα, η συγκεκριμένη αλλεργία μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη αλλεργίες σε άλλα τρόφιμα ή  ρινικές αλλεργίες. Το 10% των παιδιών που είχαν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργία στο βοδινό.

 

«Κάποιες αλλεργίες θα φύγουν, όπως στο γάλα και τα αβγά, ενώ κάποιες άλλες θα παραμείνουν, όπως για παράδειγμα στα φυστίκια και στα καρύδια» υποστηρίζει η Julia Bradsher, Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου  Τροφικής Αλλεργίας και  Αναφυλαξίας.Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια αλλεργία είναι να αποκλείστει από τη διατροφή του παιδιού η συγκεκριμένη τροφή και όλα τα τρόφιμα που περιέχουν το συγκεκριμένο συστατικό.

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Comments are closed.