Παιδικό Party! Είναι η δική τους μέρα

Είναι μερικές μέρες του χρόνου που τα παιδιά μας έχουν τις δικές τους μέρες. Πως να το κάνουμε αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτά. Γενέθλια, γιορτές και απόκριες τα παιδιά θέλουν να οργανώσουν τα δικά τους πάρτυ στο σπίτι σας.

Αρχικά μη το παίρνετε στραβά το όλο θέμα, σκεφτείτε να περάσουν καλά τα παιδιά σας πιο πολύ από το συμμάζεμα της επόμενης ημέρας. Προς θεού δεν είναι ανάγκη να επιστρατεύσετε όλους τους κλόουν και τα catering της πόλης για να καταστεί το πάρτυ επιτυχημένο. Ας μη ξεχνάμε πως τα παιδιά το μόνο που θέλουν στα πάρτυ τους είναι να διασκεδάσουν με τους φίλους τους, να ακούσουν μουσική και να παίξουν ξέφρενα!

Όσον αφορά το μαγείρεμα απλά φροντίστε να έχετε μικρά γεύματα, δηλαδή μπουκίτσες όπως τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια. Προσθέστε μια μεγάλη και επιβλητική μπόμπα με τυρί , ζαμπόν. Δοκιμάστε μικρά πιτσάκια και hot dogs! Αυτά νομίζω είναι αρκετά αφού τα παιδιά ειλικρινά θα φάνε μετά το παιχνίδι τους που θα είναι κουρασμένα.

Η ώρα της πρόσκλησης. Υπάρχουν στο internet χιλιάδες κάρτες με τη μορφή πρόσκλησης. Δείξτε τες στο παιδί σας και αφήστε το να διαλέξει. Αφού αποφασίσει τονίστε του πόσο όμορφα θα περάσει στο πάρτυ και δώστε του τη δυνατότητα ή τουλάχιστον βοηθήστε το στο να συμπληρώσετε μαζί τις προσκλήσεις. Αφήστε το παιδί σας να συμμετέχει ενεργά.

Πριν το πάρτυ. Θέστε τα όρια εσείς τόσο όσον αφορά το πλήθος των παιδιών που θέλει να καλέσει αν είστε στη μέση κάποιου οικονομικού προβλήματος. Επίσης θέστε τα όρια του τόπου και του τρόπου του παιχνιδιού στο παιδικό πάρτυ. Κρύψτε ύποπτα παιχνίδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα ή κάποιους διαξιφισμούς μεταξύ των παιδιών. Δείξτε τους που θα γίνει το πάρτυ και που θα φάνε μετά. Το καλύτερο θα ήταν ο χώρος διασκέδασης και φαγητού να είναι διαφορετικός τόσο για τα μικρόβια όσο και για να μην γίνει σε όλο το σπίτι χαμός.

Αν είναι απόκριες αφήστε τα να πετάξουν ζερπατίνες και τα άλλα τα μικρά στρογγυλά που η δική μου η μάνα δεν με άφηνε ούτε καν να αγοράσω! Τότε δεν υπήρχαν σκούπες τούρμπο που τα μαζεύουν όλα σε χρόνο dt…

Στο τέλος του πάρτυ. Καλό θα ήταν αν είχατε φροντίσει να πάρετε από ένα πολύ μικρό ενδεικτικό δωράκι για όλα τα παιδάκια. Στα μεγάλα υποκαταστήματα παιχνιδιών θα τα βρείτε σε πάρα πολύ φθηνές τιμές πολλές φορές κάτω του ενός ευρώ. Έτσι μόλις το κάθε παιδάκι φύγει με τη δική του σακουλίτσα με δωράκι να είστε σίγουροι πως τη πιο μεγάλη χαρά θα την έχει το ίδιο το παιδί σας αφού θα νοιώθει πως στο πάρτυ όλοι περάσαν τέλεια!

Κωνσταντίνος Κ.

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.