Ποια παπούτσια κάνουν κακό στα πόδια μας;

Σχεδόν όλα τα παπούτσια, με μόνη ίσως εξαίρεση ορισμένα αθλητικά, προκαλούν προβλήματα υγείας. Βλάβες στα νεύρα, κάλλοι ή ακόμη και παραμόρφωση των άκρων είναι μερικά από τα προβλήματα με το οποία έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες.

tumblr_m6jonzd8wj1rptk3mo1_500_large

Τα παπούτσια που ευθύνονται για τη δημιουργία των περισσότερων προβλημάτων είναι τα εξής:

  • Τακούνι στιλέτο

Το τακούνι στιλέτο ευθύνεται για την παραμόρφωση του πέλματος, ενώ κάθε τακούνι πάνω από πέντε εκατοστά είναι πιθανό να προκαλέσει τενοντίτιδα και έντονους πόνους στα πέλματα, καθώς αυξάνεται η πίεση στο μπροστινό μέρος του. Ο πόνος στο σημείο αυτό προκαλεί ντόμινο αντιδράσεων, όπως αλλαγή του τρόπου βάδισης, πόνους στα γόνατα, τη μέση και τους γοφούς.

  • Μυτερά παπούτσια

Πέρα από πόνους στο πέλμα τα μυτερά παπούτσια είναι δυνατό να προκαλέσουν φλεγμονή των νεύρων, μεταξύ των δαχτύλων του ποδιού.

  • Σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες δεν παρέχουν υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού και έτσι αφήνουν απροστάτευτο το πόδι με αποτέλεσμα τους συνεχείς τραυματισμούς. Η κακή υποστήριξη του ποδιού μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδα και πελματιαία απονευρωσίτιδα.

havaianas_spirit_rose-gold

  • Ίσια παπούτσια

Δεν προσφέρουν τη στήριξη που χρειάζεται το σώμα και προκαλούν τενοντίτιδα και πελματιαία απονευρωσίτιδα.

via : iefimerida.gr

 

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.