Ταξίδι στη Πράγα…

Μόνο εικόνες παραμυθιού μπορεί να σου προκαλέσει αυτή η πόλη.  Πιο έντονο σου γίνεται αυτό το συναίσθημα όταν επισκεφτείς την καστρούπολη, την αποκαλούμενη και ως Ακρόπολη της Πράγας, αφού από εκείνο το σημείο μπορείς να θαυμάσεις την πανοραμική θέα της πόλης.

Πραγματικά αξίζει μια μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα τρώγοντας τοπικά εδέσματα και πίνοντας ένα καλό κρασί.  Τα νερά του ποταμού δεν είναι τόσο καθαρά, αλλά θα σας αποζημιώσουν οι εικόνες, καθώς στην πορεία της κρουαζιέρας θα θαυμάσετε παλάτια και εκκλησιές σε γοτθικό ρυθμό.

H Πράγα αν και είναι μέλος της Ευρώπης δεν έχει ενταχθεί ακόμα στην Νομισματική Ένωση (τυχεροί…), το νόμισμα τους είναι η Τσέχικη Κορόνα, οπότε και θα πρέπει να αλλάξετε συνάλλαγμα, όμως δέχονται και ευρώ ( τουλάχιστον πριν 2 χρόνια που την είχα επισκεφθεί). Σε γενικές γραμμές είναι ένας φθηνός προορισμός, αφού σε περίοδο Χριστουγέννων μπορείς να βρεις μετά από μια καλή ερευνά στα ταξιδιωτικά πρακτορεία τιμές που ξεκινούν από 400 ευρώ για 3 – 4 ημέρες και συμπεριλαμβάνουν το ξενοδοχείο, αεροπορικά εισιτήρια, ξενάγηση και μεταφορές στην πόλη. Σε μη εορταστικές περιόδους συμφέρει καλύτερα να πας ένα 4ημερο σε αυτήν την παραμυθένια πόλη από ένα weekend στην Μύκονο.

Tips: Πιείτε άφθονη μπύρα μιας και η  Τσεχία έχει παράδοση σε αυτή, είναι πολύ φθηνότερη από ένα μπουκαλάκι νερό, αλλά μην τα μπερδέψετε με το τοπικό τους ποτό το Αψέντι, γιατί θα σας “στείλει”. Μια γουλιά αρκεί να κάνει το θαύμα της, για αυτό και το Αψέντι δεν εξάγεται εμπορικά, θεωρείτε κατά κάποιο τρόπο παράνομο, αλλά επιτρέπεται η εισαγωγή ενός μόνο μπουκαλιού για προσωπική χρήση.

Αν θελήσετε να πάτε εκεί που ακόμα και ο βασιλιάς πάει μόνος του και δεν βρίσκεστε στο ξενοδοχείο σας …. έχετε μαζί σας και μια τσέχικη κορόνα. Η ούρηση και κάθε άλλη φυσική ανάγκη χρεώνεται στα cafe της Πράγας.

Αν τελικά αποφασίσετε να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα και γενικότερα χειμερινή περίοδο καλό θα ήταν να πάρετε χοντρά ρούχα, αφού θα περπατάτε και θα θυμάστε τον “Χρηστάκη” στο λαϊκό άσμα είναι το “κρύο τσουχτερό”.

Καλό ταξίδι!!!

Αντωνία Καραχάλιου.

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.