Πως να κάνω το σπίτι να μυρίζει όμορφα!

Πολλές φορές το σπίτι , είτε από καπνό , είτε από το ζωάκι σας , είτε από σκουπίδια , μυρίζει άσχημα. Όσο και να ανοίγετε τις πόρτες , λίγο το κρύο , λίγο του ότι και έξω κάτι μυρίζει ….δεν καταλαβαίνετε διαφορά.Παρακάτω σας λέμε μερικά μυστικά , χωρίς να χαλάσετε καθόλου λεφτά , τα οποία αν τα δοκιμάσετε θα δείτε απίστευτη διαφορά.

Αφού καθαρίσετε καλά τον κάδο σκουπιδιών, πριν βάλετε καινούρια σακούλα , πασπαλίστε στον πάτο λίγο μαγειρική σόδα.. Η σόδα απορροφά τις άσχημες
μυρωδιές  , αρκεί να πλένετε συχνά τον κάδο…

Καθαρίζετε συχνά το φίλτρο του κλιματιστικού τουλάχιστον μία φορά τον μήνα , αν καπνίζετε , μαγειρεύετε και παράλληλα ανάβετε το air condition , μη περιμένετε να
βγαίνει μόνο ζεστός αέρας…

Ανοίξτε ένα κουτί με μαγειρική σόδα για να απορροφήσει όλη την ποικιλία των οσμών. Πασπαλίστε την ,πάνω από χαλιά, κουβέρτες, ταπετσαρίες και έπιπλα.
Αφήστε την δύο ώρες και ξεσκονίστε . Θα έχει απορροφηθεί κάθε είδους μυρωδιά που έχει ποτίσει μέσα στα έπιπλά σας.

Κόψτε ένα λεμόνι και τοποθετήστε τις φέτες σε μία κατσαρόλα με νερό. Ανοίξτε το μάτι  και αφήστε το να σιγοβράσει…όλες οι μυρωδιές της κουζίνας θα εξουδετερωθούν .

Ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μικρό μπολ . Αφήστε στο στα σημεία όπου οι οσμές είναι παρούσες. Σκουπίστε με λευκό ξύδι, τον τοίχο, τα έπιπλα, την επιφάνεια κουζίνας. Εναλλακτικά μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ψεκάσετε σε όλο το σπίτι σας.  Καθώς στεγνώνει θα αφήσει πίσω του ένα καθαρό φρέσκο άρωμα.

Τέλος , λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, βάλτε σε μία κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό, μία κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο , 5 φύλλα κανέλας, 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα και αφήστε το , προσοχή, σε σιγανή φωτιά να βράσουν..

Ένα υπέροχο άρωμα θα καλύψει όλο το σπίτι σας,  με φυσικά προϊόντα που αν εξαιρέσουμε τα λεφτά που γλιτώνουμε, όπως και να το δεις είναι και πιο υγιεινό να μυρίζουν τα παιδιά σας κανέλα…

Editor

Ο μπερδεμένος άνθρωπος γουστάρει να είναι έτσι , δεν έτυχε ,αλλιώς βαριέται. Ο ψεύτης γουστάρει τα ψέματα. Νομίζει πως παίζει στα «μυστικά της εδέμ» και χαίρεται. Είναι ωραία η ζωή του έτσι, αλλιώς θα ήταν ένας βαρετός άντρας και εκείνη μια βαρετή νοικοκυρά. Μη σε κάνει ποτέ να πιστέψεις, εκεί στο ποτό ένα βράδυ, πως είναι στεναχωρημένος.Ρόλο υποδύεται.

Comments are closed.