Πεντανόστιμη ρεβυθάδα Κύθνου!

Μικρός άκουγα ρεβύθια και έτρεχα να κρυφτώ από τη μάνα μου πίσω από τις κουρτίνες. Πάντα φυσικά με έβρισκε και έμενα ατελείωτες ώρες νυστικός μέχρι να υποκείψω στη πείνα μου και τελικά να τα φάω. Οι εποχές όμως άλλαξαν όπως και οι μαγειρικές προκλήσεις από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ώσπου μετα τη ρεβυθάδα Σίφνου δοκίμασα ρεβυθάδα Κύθνου.

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια μας σε ένα μεγάλο μπωλ με πολύ νερό και το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα πλένουμε πολύ καλά.

Ψιλοκόβουμε κρεμυδάκι και λίγο σέλινο. Τοποθετούμε τα ρεβύθια και τα λαχανικά στη γάστρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα γλυκιά πάπρικα και λίγο ξερό δενδρολίβανο ή αν έχουμε κάποιο φρέσκο κλωναράκι. Προσθέτουμε νερό να περισσεύει αρκετά από το ύψος των ρεβυθιών.

Στο ψήσιμο τώρα. Η σωστή ρεβυθάδα για να γίνει θέλει αρκετές ώρες ψήσιμο. Χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα στους 180 βαθμούς άλλη 1μιση ώρα στους 150 βαθμούς τουλάχιστον και άλλη μια ώρα στους 130 βαθμούς.

Προσέχουμε σε όλη τη διάρκεια το νερό και προσθέτουμε όσο χρειάζεται. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι.

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment