Ρεβύθια με λουκάνικο στο φούρνο

θα είναι από τα γευστικότερα ρεβύθια που έχεις φάει!

chickpeas_625x350_71436244372

Υλικά:

500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 4 ώριμες ντομάτες
1-2 λουκάνικα χωριάτικα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.Προσθέτουμε αλεσμένες τις ντομάτες ή το κουτί τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.Εντωμεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και τις βάζουμε σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές.Ρίχνουμε τα λουκάνικα 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

 

 

konstantinos k

Αμφίχειρας κλέφτης ιδεών, σοφέρ μεθυσμένων ψυχών, ζωγράφος πλαστών εικόνων, έμπορος ακριβής ιστορίας, ίκαρος χωρίς φτερά.

Be first to comment