Σορμπέ φρούτων

Σορμπέ φρούτων ένα γλύκισμα που γίνεται από φρέσκους χυμούς φρούτων και νερό και έχει καταστεί ως την πιο δροσερή  απόλαυση για τις καυτές ημέρες σε πολλά μέρη του κόσμου. Πίνετε όχι μόνο για την γνωστή σε όλους μας απόλαυση αλλά και πριν από το κυρίως πιάτο για να καθαρίσει τον ουρανίσκο. Μπορείς να κάνεις σορμπέ στο σπίτι, με ή χωρίς παγωτομηχανή και αυτό το άρθρο θα σου πει πώς…

Βήματα

670px-Make-a-Fruit-Sorbet-Step-1
Ετοίμασε 2,5 φλιτζάνια (454 γραμμάρια) με φρέσκα φρούτα. Ξεφλούδισε τα φρούτα (αν είναι απαραίτητο) και στη συνέχεια το κόψε σε μικρά κομμάτια.Για ένα τροπικό σορμπέ, δοκίμασε μάνγκο και μπανάνα. Για μια οικογένεια απόλαυση, μπανάνες και τις φράουλες, καρπούζι και τα ροδάκινα.
Ψεκάστε τα φρούτα με το χυμό λεμονιού για την αποφυγή του μαυρίσματος.
Ψεκάστε τα φρούτα με το χυμό λεμονιού για την αποφυγή του μαυρίσματος.

 

Πολτοποίησε τα φρούτα στο μούλτι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας (14,7 ml) χυμό λεμονιού έτσι ώστε να ανακατεύουμε καλά.
Πολτοποίησε τα φρούτα στο μούλτι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας (14,7 ml) χυμό λεμονιού έτσι ώστε να ανακατεύουμε καλά.

 

Μετέφερε το χυμό σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτο στο ψυγείο.
Μετέφερε το χυμό σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτο στο ψυγείο.

 

Βάλε 1/3 φλιτζανιού (80 ml​​) νερό και το 1/3 φλυτζάνι (65 γραμμάρια) άσπρη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Βάλε 1/3 φλιτζανιού (80 ml​​) νερό και το 1/3 φλυτζάνι (65 γραμμάρια) άσπρη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.

 

Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Αυτό θα σου πάρει σχεδόν 4 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφήνεις να πάρει μια τελευταία βράση για ένα λεπτό και να το κατεβάζεις από τη φωτιά. Το σιρόπι σου είναι έτοιμο!
Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Αυτό θα σου πάρει σχεδόν 4 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφήνεις να πάρει μια τελευταία βράση για ένα λεπτό και να το κατεβάζεις από τη φωτιά. Το σιρόπι σου είναι έτοιμο!

 

Ρίξτε το σιρόπι σε ένα δοχείο και βάλτο μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι να κρυώσει τελείως.
Ρίξτε το σιρόπι σε ένα δοχείο και βάλτο μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι να κρυώσει τελείως.

 

Ανάμειξε το σιρόπι και τον χυμό από τα φρούτα στο μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά.
Ανάμειξε το σιρόπι και τον χυμό από τα φρούτα στο μεγάλο μπολ και ανακάτεψε καλά.

 

Ρίξε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και σκέπασε το με πλαστική μεμβράνη. Άφησε το στην καταψύκτη για 7 έως 8 ώρες.
Ρίξε το μείγμα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και σκέπασε το με πλαστική μεμβράνη. Άφησε το στην καταψύκτη για 7 έως 8 ώρες.

 

Όταν το βγάλεις από την κατάψυξη ανακατεύεις για να διαλύσουν τα μεγάλα κομμάτια πάγου. Για μια αφράτη υφή, βάλε το σορμπέ στο μούλτι.
Όταν το βγάλεις από την κατάψυξη ανακατεύεις για να διαλύσουν τα μεγάλα κομμάτια πάγου. Για μια αφράτη υφή, βάλε το σορμπέ στο μούλτι.

 

Βάλε ξανά τον μπολ στην κατάψυξη για 3 ώρες ακόμα.
Βάλε ξανά τον μπολ στην κατάψυξη για 3 ώρες ακόμα.

 

Επιτέλους τέλος! Πάρε το σορμπέ από την κατάψυξη και τοποθετήστε το στο ανάλογο ποτήρι. Γαρνίρεις με δυόσμο και σερβίρεις!
Επιτέλους τέλος! Πάρε το σορμπέ από την κατάψυξη και τοποθετήστε το στο ανάλογο ποτήρι. Γαρνίρεις με δυόσμο και σερβίρεις!
two reasons

Δύο... Ο πιο όμορφος αριθμός! Γιατί το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, γιατί μου αρέσει ακόμα να βλέπω "δύο ξένους", γιατί είναι μαγικό να έχεις δύο λόγους για να ζείς, να προσπαθείς και να καταφέρνεις... Γιατί δύο ψυχές μου χάρισαν τη ζωή! Γιατί "DD"... Το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως!(Μ. Στόκας, Υπνόσακος)

Comments are closed.